Görüş Bildir
Haberler
Arama Motorlarında Üst Sıralarda Yer Almak İçin Yapılması Gerekenler

Arama Motorlarında Üst Sıralarda Yer Almak İçin Yapılması Gerekenler

5o5 ORG
07.07.2014 - 14:24 Son Güncelleme: 07.07.2014 - 14:30

Siteniz Arama Motorlarında Üst Sıralara Çıksın

Yeni açılmış web sitelerinde yapılan hatalardan bir tanesi aşırıya kaçmaktır. Aşırıya kaçan web siteleri arama motorları tarafından spam ve kara listelere atılıp, sitelere farklı türden cezalar veriyorlar. Bu yazıda yeni sitelerin arama motorlarında daha hızlı indexlenmeleri için ne yapmaları gerektiğini ele aldık.

Yeni açılan forum, blog ve portal gibi web sitelerinde acemi yöneticiler sonuca daha çabuk ulaşmak için Seo çalışmalarını aşırı fazla ve yanlış olarak yapıp işlerini daha da zorlaştırıyorlar. Bu hatalardan bazıları fazla tanıtım yazısı almak, kalitesiz web sitelerinden backlink almak, farklı türden konulara sahip web sitelerinden link almak ve gereksiz derecede ucuz olan genellikle forumlarda 10 ila 100TL arasında satılan Seo paketlerinden satın almaktır.

Yukarıda saymış olduğumuz kriterleri yapan web siteleri gerekli bir bütçeyle Seo çalışması yaptıramadığını düşünemediği için bu çalışmaların sonunda sitelerinin hitinin tavan yapacağını ve sitelerinin kalitesinin artması gerektiğini düşünüyor. Fakat işler tam tersi şekilde yürüyüp, arama motorları tarafından siteleri cezalandırılıyor ve arama motorlarında index almama, sıralamalarda gerileme gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.

Yeni açılan web sitelerinin bilgilenmesi açısından aşağıda sizler için yapmış olduğumuz listenin maddelerini yerine getirmeniz sizler için yarar sağlayacaktır. Buyrun o listeye göz atalım;

  • Her gün düzenli olarak içerik girerek web sitenizi güncel tutmaya özen göstermelisiniz.

  • Yazdığınız yazılarınızı minimum 200-300 kelime arasında tutmaya özen gösterin.

  • Yazılarınızın içerisine alıntı ve ya spinlenmiş yazı bulundurmadan özgün yazı girmelisiniz.

  • Yazılarınızın içerisinde anahtar kelimelerinizi kullanmaya çalışın.

  • Görsellerden gelecek ziyaretçileri de düşünmek gerekirse abartmadan yazılarınızın içerisini konularınızla alakalı resimlerle süslemeye çalışın.

Düzenli olarak her gün bunları yaparsanız arama motorları sizi diğer sitelerden daha kaliteli göstererek bir adım öne çıkaracaktır. Kısacasını söylemek gerekirse her gün özgün yazılar makaleler girmeniz hem sitenizi güncel tutmanıza hem de ziyaretçilerinizin artmasına neden olacak ve arama motorları sizi diğer sitelerden bir adım önde tutacaktır.

Kaynak: http://www.5o5.org/2014/07/arama-moto...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nuvacomtr

bizde www.nuva.com.tr olarak ,sizdegerli web masterlardan çok şeyler ögrendik sağolun.

YunusEmre Doğan

Farmasi kozmetik ürünlerinin satışını yapıyorum, bunun için bir web sitesi yaptırdım ve sizin yazıcını gördüm, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim... Devamını Gör

Enes Tuğba Sivri

gerçekten çok faydalı bilgiler .