Görüş Bildir
Haberler
Apple Mac Pro Özellikleri – Masaüstü Bilgisayar

Apple Mac Pro Özellikleri – Masaüstü Bilgisayar

Philodoks Net
25.03.2014 - 19:27 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 19:33

Apple Mac Pro Özellikleri – Masaüstü Bilgisayar

Apple Mac Pro bugünlerin en konuşulan konusu olmayı hak etmiş, yepyeni bir teknoloji harikasıdır. Teknoloji artık mobil cihazlar sayesinde ufak değişimlerle, diğer anlamıyla ufak adımlarla ilerleyip bir pazarlamacılık serüvenine dönüştüğü günümüzde, artık hem görsel açıdan hem de teknolojik gelişim bakımından yenilik olarak karşımıza dev bir adım olarak Mac pro çıkıyor. Bilinenin aksine büyük bir yol katedilen Mac pro ile artık yeni bir dönem açılacağa benziyor. Bir bilgisayardan isteyebileceğiniz herşeyi sizlere sunan, üstüne üstlük bunu en yüksek özelliklerle beraber getiren Apple, yine bir dönüm noktası oluşturacağa benziyor. MAC Pro computer olarakta anılan bu mucize cihazda, yükseltilmiş grafikler, inanılmaz hafıza alanı, çok yüksek işlemci hızı sadece sayabileceklerimizden bazılarıdır. Tüm bunları geniş bir alana yaymaktan ziyade portatif görünüşüyle, küçük bir alanda buluşturan Apple, aynı zamanda görsellik ve kullanışlılığa da hitap etmektedir. Sıradanlıktan uzaklaşarak gerçek bir gelişim olarak adlandırabileceğimiz Mac Pro hakkında detayları Philodox.Net olarak sunmaya çalışacağız.

Yepyeni bir güç yapısı ile karşımıza çıkan Mac Pro, çift görüntü kartı teknolojisi, PCI Express tabanlı flash hafızası, yüksek performanslı Thunderbolt 2, yeni jenerasyon Xeon işlemcileri, ultra hızlı depolaması, 4K video desteği ile tüm sınırları zorlayacağa benziyor.

Mac Pro işlemci olarak ne kadar güçlü olduğunu birkez daha söylemek isteriz. Intel E5 chipset sayesinde 12 çekirdekli, 40 GB/s 3. jenerasyon PCI express bandwidth, 256 bit geniş nokta uyarlamaları ile hiçbir şekilde hızınızdan ödün vermeyeceksiniz. Şuanki Mac pro floating-point performansı ile tam 2 kat daha hızlı çalışacak.

Apple Mac Pro hafızası ve veri depolama hızları olarak bilgi işlemede devrim yapacak. Mac pro da herşey performans üzerine uyarlanarak ve hedef alınarak optimize edildiğinden mükemmel sonuçlar vermektedir. 4 kanallı DDR3 hafıza kontrolcüleri ile 1866MHz hız ile, 60 GB/s lik bir bant genişliği sağlamaktadır. Bu da çoklu ve yoğun işlemlerin bir çoğunu aynı anda hiçbir takılma veya aksama olmadan yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. EEC hafıza ile, artık video dışarı aktarımları ile diğer birçok işlemi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

Apple’ın Mac Pro’su grafik olarakta yeni bir dönemi bizlere armağan ediyor. Standart çift ekran kartı sayesinde, her görevin üstesinden yüksek kalite ve performans sağlayarak geleceğini bizlere kanıtlıyor. Ayrıca program geliştiricilerinin her zaman yakındığı performans düşmeleri de tamamen giderilerek ideal bir cihaz oluşturulmuştur. AMD FirePro workstation ile GPU sınıfı da 6GB dedicated Vram olarak kullanılmaktadır. Bu da 2’si 1 arada bir sonuç yaratmaktadır. Bu sayesde 4K video düzenlemesi yaparken, arka plan efektlerini aynı anda düzenlemenize dahi izin verecek güce sahiptir. 7 GB teraflops bilgisayar gücü ile artık 2.7 GB günümüzdeki Mac Prolar ile tam 2,5 kat daha fazla performans bekleyebileceğiz.

Geleceğin jenerasyonu PCIe Flash storage sayesinde 2,5 kat daha fazla SATA veri transferide bizleri bekleyen bir diğer özellik. Bildiğiniz gibi SATA hard disk 110 MB/s, SATA flash drive 500 MB/s bir hız sağlarken, PCIe Flash storage ise tam 1250 MB/s bir hız sağlayarak, büyük dosyaların rahatlıkla saniyeler içersinde işlem görmesini bizlere temin etmektedir. Bu da 7200-rpm hızındaki bir SATA har diskinden tam 10 kat daha hızlı olacağını bizlere kanıtlamış oluyor.

Birleştirilmiş termal çekirdek sayesinde bu denli güçlü bir cihaz olan Mac Pro ısınma sorunları da çözülmüş bulunuyor. Aliminyum tabanlı plakalar sayesinde her bir çekirdeğe, işlemciye ve grafik donanımlarına hafa akışı muazzam bir şekilde sağlanıyor. Tek bir fan sayesinde tüm sirkülasyon akıllıca bir dizayn sayesinde yine Mac Pro üzerinde oluşturulan bir diğer özelliktir.

Thunderbolt 2 ile geliştirilen bu cihaz, yine dış tarafında USB 3, Gigabit Ethernet, HDMI 1.4 port gibi standart özellikleri de yine bizlere sunuyor. Özelleştirilebilir ve kolay kullanılabilirliği ile Mac Pro 9,9×6,6 inçlik silindirik yapısıyla boyut olarakta çok küçük. 802.11ac ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı seçenekleriyle de göz dolduran Mac Pro herkesin çok hoşuna gideceğe benziyor. Fiyat olarak henüz bir kesinlik kazanmamış olan Mac Pro için tahmini fiyat 5000 dolar olacağı düşünülmektedir.

Kaynak: http://philodox.net/apple-mac-pro/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın