Görüş Bildir
Haberler
Apple Hackerları Yakalandı

Apple Hackerları Yakalandı

Ulaş
11.06.2014 - 18:58

Bir süredir Apple kullanıcılarının korkulu rüyası olan hacker'lar sonunda yakayı eleverdi. Rus yetkililer, 17-23 yaşındaki iki hacker'ı gözaltına aldı. Rusya'nın yüksek tirajlı gazetesi MKRU'ya göre, hacker'lar ATM'den kurbanların fidye parasını çekmek isterken yakalandılar. 23 yaşındaki Ivan'ın tüm işlerden sorumlu olduğu belirtilirken, 17 yaşındaki isimsiz kişi ise Ivan'ın suç ortağı oldu.

Hacker'lar gözaltına alındığında polisler dairede bulunan bilgisayarlar, telefonlar, sim kartlar ve daha birçok cihaza el koydu. Olay ise Rusya İçişleri Bakanlığı'nın sitesinde resmi olarak açıklandı.

Rus hacker'ların ise geçtiğimiz ay Avustralya'da Apple cihaz sahiplerinden ödeme talep eden hacker'lar olup olmadığı ise şu aşamada belirsiz. Daha önce yaptığım haberde Avustralyalı Apple kullanıcılarına yapılan hack ve fidye şokundan sizlere bahsetmiştim. iTunes ve iCloud hesaplarını ele geçilen hacker'lar kullanıcılardan 50 ve 100 dolar fidye istemişti. Hacker'lar eğer herhangi bir şey yapılmazsa veya farklı bir yol izlenirse madur kullanıcıların cihaz içeriğini silmekle tehdit etmişti.

  • Teknokulis
Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0