Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan Tedarikçilerine: 'Yeni iPad Üretimi Başlasın!'

Apple'dan Tedarikçilerine: 'Yeni iPad Üretimi Başlasın!'

Bilgi Çağı
13.08.2014 - 10:20 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 10:30

Apple'dan tedarikçilerine; "Yeni iPad üretimi başlasın!"

Apple, uzakdoğudaki tedarikçilerinize 'hazırlıklarınızı tamamlayın, yeni iPad üretimine başlıyoruz' mesajı gönderdi.

Teknoloji dünyası, yeni ürün çıkarma konusunda oldukça hevesli. Bu durum, yalnızca hep yenisi olsun diyen tüketicilerin bütçelerini değil, bu ürünleri üreten fabrikaların üretim bandlarını ve tedarik süreçlerini de etkiliyor. Yazılı bir kural olmamakla birlikte, her yeni ürün ortalam 1 yıl sonra yenisi ile değişiyor. Farklı teknolojiler, farklı ebatlar derken hiç bitmeyecek bir koşuşturma döngüsü ortaya çıkıyor.

Bu nedenle, markalar da üretim yaptırdıkları firmalara yönelik uyarılarını da olabildiğince erken yapıyor. Örneğin Apple, Bloomberg'in haberine göre uzakdoğudak tedarikçilerinden hazırlıklarını tamamlamalarını ve yeni iPad üretimine başlamalarını istedi. Haberde, yeni iPad'in, ABD'de alışveriş çılgınlığı dönemi olarak da kabul edilen Black Friday - Kara Cuma dönemine yetiştirilmesinin hedeflendiği de belirtilmiş. Kasım ayının sonlarına doğru olan bu dönemle ilgili Apple'dan resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak şirketin, bu dönemde ABD'de yapılan tüm online satışlar içinde yüzde 18'lik paya sahip olması iddiaları güçlendiriyor.

iPad, iPhone'dan sonra Apple'ın en önemli ürünü. 91 milyar dolar gelir elde edilen 2013 mali yıl verilerine göre iPhone, yüzde 53'le pastanın en büyük dilimini oluşturuyor. iPad ise yüzde 19'luk payıyla azımsanamayacak bir noktada. Apple'ın yeni iPad konusundaki bu titiz tavrını yalnızca şirketin genlerinde aramak doğru olmayacaktır. Şirketin kurumsal mobil çözümler konusunda IBM'le yaptığı işbirliği de sorunsuz bir dönem gereksinimini ortaya çıkarıyor.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17934-ap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın