Görüş Bildir
Haberler
Anne Sütü ve Faydaları

Anne Sütü ve Faydaları

Sağlık Uzmanları
20.05.2014 - 00:40 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 01:09

Anne Sütü ve Faydaları

Bebek için anne sütünün doyurucu etkisi dışında bir çok faydası olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlandı. Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemleri mama ile beslenen bebeklere göre oldukça kuvvetli…

Anne sütü ile beslenen bebeklerde, ileriki yaşlarda diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklara yakalanma riski oldukça düşük olduğu uzmanlar tarafından sıkça vurgulanıyor. Üstelik emziren annelerin, psikolojik olarak kendilerini daha mutlu hissettiğini dile getiren doktorlar, anne ile bebek arasındaki bağın da güçlendiğinin altını çiziyor. Emziren annelerde doğum sonrasında meydana gelebilecek kanama riski oldukça az görülüyor. Emzirmek, meme, yumurtalık ve rahim kanserinin görülme olasılığını azalttığı yapılan son araştırmalar ile ispatlanmıştır. Bu sebeple anne adaylarının doğumdan önce zihinsel olarak bebeklerini emzirme konusunda kendilerini hazırlamaları oldukça önemlidir. Anne doğumdan yaklaşım yarım saat sonra bebeği ile cilt teması kurmalı ve sütü gelmemiş olsa bile bebeğini emzirmeye çabalamalıdır.

Sağlıklı bir emzirme için anne; bol ve rahat kıyafetler tercih etmeli, sessiz bir ortam sağlanmalı ve psikolojik olarak kaygılardan kendisini uzak tutmalıdır. Emzirme esnasında bebeğin ağzı, çenesi ve göbeği kafası ile orantılı bir şekilde tutulmalı, bebeğin yüzü, göğsü ve karnı ise anneye dönük tutulmalıdır. Başarılı bir emzirme sırasında bebeğin yutma sesleri duyulur.

Emzirme sürecinde bebeğin ve annenin sağlığı çok önemlidir. Bu sebeple annenin özellikle protein ve kalsiyumca zengin besinler tüketmesi oldukça önemlidir. Hamilelik sürecinde olduğu gibi emzirme döneminde de eğer ilaç kullanılması gerekiyorsa bunun mutlaka uzman bilgisi dahilinde olması gerekir. Aksi takdirde kullanılan bazı ilaçlar süt ile bebeğe geçebilir ve istenmeyen yan etkilere sebep olabilir.

Kaynak: http://www.saglikuzmanlari.com/anne-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın