Görüş Bildir
Haberler
Ankaragücü'nün Kapısına 10 Ocak Günü Kilit Vurabilir

Ankaragücü'nün Kapısına 10 Ocak Günü Kilit Vurabilir

Batuhan
07.01.2015 - 11:36

Son yıllarda yaşadığı yönetimsel ve maddi sorunlar nedeniyle büyük bir çıkmaza giren 2. Lig ekiplerinden Ankaragücü, 10 Ocak tarihinde yapılacak genel kurulda aday çıkmaması halinde kapısına kilit vurulacağı iddia edildi.

Ankara'nın asırlık çınarlarından 115 yıllık kulübü Ankaragücü kapanma noktasına geldi. 10 Ocak Cumartesi günü yapılacak genel kurula 3 gün kalmasına rağmen henüz bir başkan adayı çıkmadı. Bu durum kongre günü değişmez ise Ankaragücü'nün kapısına kilit vurulması gündeme gelecek. 2009 tarihinde yapılan genel kurulda Ahmet Gökçek başkanlığa seçilmiş ancak 2011 tarihinde yargı Ahmet Gökçek’in başkanlığını ve yönetimini yok saymıştı. Bu süreçten sonra zorlu günler geçiren Başkent ekibi maddi ve yönetimsel sıkıntılara girmiş sırasıyla PTT 1. Lig'e sonrasında ise 2. Lig'e düşmüştü. Gelinen noktada bu sıkıntılarını bir türlü aşamayan Ankaragücü'nde şimdide kapıların kilit vurulması gündemde.

Hafta sonunda yapılacak genel kurul öncesi 2 ay önce başkanlığa gelen Metin Akyüz kulübün son durumu hakkında bilgi verdi. Genel kurulda aday olamayacağını ifade eden Akyüz, 'Benin başkanlığım 2 aylık bir dönemi kapsıyor. Buda 10 Ocak’ta ki kongreye götürme dönemidir. Kongreye kadar ben başkanım. Sayılı günümüz kaldı ama başkanlıkla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz Osmanlı’dan emanet bir kulübüz. Baktığımız zaman kuruluşumuz 1910. Baktığımız zaman ilk başkanımız Kazım Bey. O tarihten günümüze kadar başkanlar gelip geçti. Burası kimsenin malı değil. Burası Ankara'nın, Türkiye'nin malı olması gerekirken ama enteresan bir şekilde Ankaragücü vebalıymış gibi kimse yanaşmıyor.' dedi.

Aday çıkmaması halinde Ankaragücü'nün durumunun iyi olmayacağını altını çizen Akyüz, 'Şimdi 10 Ocakta aday çıkmadı diyelim. Aday çıkmadığı zaman Ankaragücü’nün sonu iyi değil. Neden iyi değil aday çıkmadığı zaman kulüp kayyuma gidiyor. Kayyuma devredildiği zaman şuan aylık kulübün 1 milyon lira gideri var ve bu kulüp altyapısında bin tane çocuk var. Geriye baktığımızda Ankaragücü’nde yetişimi süper ligde oynayan birçok isim var. Neden Ankaragücü bu hale geldi biz bunun kavgasını yapmıyoruz. Geleceği düşünüyoruz. 10 Ocak’ta eğer bir aday çıkmazsa ve eğer ki aday çıkacaksa o adayın buraya parsıyla gelmesi lazım. Ankaragücü’nün şuan ki tek ihtiyacı maddi sıkıntılarını giderilmesidir. O nedenle maddi gücü olan insanların gelmesi lazım.' ifadelerini kullandı.

Divan teşekkül ettiğinde aday çıkmazsa divanın dernekler masasına başvuracağını ve kulübü bir şekilde bir yerlere teslim etmek zorunda olacağını sözlerine ekleyen Akyüz, şuan Ankaragücü’nün sırtında 70 milyon borç yükü olduğunu ve bu borcu kendilerini yapmadığı gibi geçmişin borçlarını ödediklerini bundan sonrasına kendilerinin de dayanacak gücü kalmadığını kaydetti.

Son olarak Ankaragücü’nün en büyük derdi ve sıkıntısının FİFA olduğunu hatırlatan Akyüz, şunları kaydetti: 'FİFA’ya borçlar ödenmediği takdirde önde 3 sonra 6 puan daha sonrasından ise küme düşürme olacaktır. Eğer bu kulüp bunları yaşarsa amatörde bile oynaması zor duruma gelir. Ankaragücü taraftarı neyin ne olduğunu anladı. Anlamadıysa da anlaması lazım. Kulüp bitiyor. Ankaragücü’nün kapısına kilit vuruluyor. Bu kilit vurulduğu zaman Ankaragücü’nde hiçbir şey kalacağını düşünmüyorum. 10 Ocak tarihinde paralı bir aday çıkmazsa Ankaragücü’nün sonu dernekler masası sonrası kayyum ve kapıya kilit vurulmasıdır. Bir Ankara bir Türkiye Ankaragücü’ne Ankara’nın markasına sahip çıkamıyorsa işi adamlarına sesleniyorum Ankaragücü’ne sahip çıkmanız lazım.'

ADAKLAR ALT YAPIYA

Öte yandan maddi sıkıntılar nedeniyle gerek A takımın gerekse de alt yapı giderlerini karşılamakta zorluk çeken kulübe başkan Metin Akyüz'den ilginç bir destek geldi. Bir vesile ile adak niyetinde bulunan Akyüz, Tandoğan’da bulunan Ankaragücü Tesisleri bahçesinde 3 adak kestirdi. Kesilen adakları kulübe bağışlayan Akyüz, adakların alt yapı mutfağında genç futbolcuların yemekleri için kullanılacağını belirtti.

Cihan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0