Görüş Bildir
Haberler
Ankara Barosu AOÇ İçin Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

Ankara Barosu AOÇ İçin Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

adem kara
29.04.2014 - 13:35 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 14:51

Ankara Barosu, Ankara Atatürk Orman Çiftliği’nde, mahkemenin durdurma kararına rağmen inşası süren ‘Başbakanlık Sarayı’ ve AnkaPark için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, AOÇ arazisinde mahkeme kararlarına rağmen devam eden inşaatlar için, AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.

Aksoy, AYM’ye sunduğu başvuru dilekçesinde, mahkemenin inşaatlara ilişkin yürütmeyi durdurma kararının ilgili kurumlara tebliğ edildiği halde, AOÇ’de inşaatların devam ettiğine dikkat çekti.

Aksoy başvurusunu, ‘inşaatların mahkeme kararına rağmen sürmesi nedeniyle İdare Mahkemesi’ne başvurmanın etkili bir yol olmaktan çıkmasına’ dayandırdı; bunun ‘ iç hukuk yollarının tükendiği’ anlamına geldiğini ve bu nedenle AYM’ye bireysel başvuruda bulunduğu vurguladı.

Ankara İdare Mahkemesi, 10 Şubat’ta AOÇ arazisinde devam eden ana imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Mahkeme kararına rağmen, AOÇ’de halen yeni Başbakanlık sarayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark projesi inşaatları devam ediyordu.

Başbakan Erdoğan Başbakanlık sarayı için yıkım kararı veren yargıya ‘ Güçleri yetiyorsa yıksınlar ‘ diye çıkışmış, daha sonra da, “Neyi durduruyorsun? Her şey bitmiş, her şey yolunda. Sizin aklınız sonradan mı başınıza geliyor?” demişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ankara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0