Görüş Bildir
Haberler
Android’le Alkol Kontrolü

Android’le Alkol Kontrolü

Bilgi Çağı
19.09.2014 - 09:50 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 17:33

Akıllı telefonlara bağlanabilen cihazlar hızla çeşitleniyor. Yeni ürün DrinkMate ise, minik üfleme aparatı sayesinde android telefon sahiplerinin alkol düzeyini kontrol ediyor. Üstelik yaklaşık bir yıl önce iPhone için geliştirilen benzerinden çok daha minik ve çok daha hesaplı.

Cihazı geliştiren Edge Tech Labs yeterli fonu bulabilirse DrinkMate çok yakında –hatta dediklerine göre Aralık ayında- piyasada yerini alacak. 

Şimdilik prototip formatında olan 4,5 cm’lik DrinkMate, telefona USB girişi üzerinden bağlanıyor. Cihazın yarı iletken sensörüne üflediğinizde kanınızdaki alkol değerini ölçüyor. Ayrı bir ağızlığa ihtiyaç duymuyor; kullanıcının hava girişine doğru üflemesi yeterli oluyor. Böylece derli toplu bir tasarımla hijyenik kullanım sağlayabiliyor. 

Tabii işin en önemli kısmı alkol ölçümünün doğruluğu. Yapılan testlerde DrinkMate’in +/- yüzde 0,01 ila 0,02 hata payıyla alkol oranını doğru ölçtüğü görülmüş. Zaten sensörü şu an için maksimum yüzde 0,20 promile göre ayarlı. Bundan daha fazlasını tüketmiş ama yine de DrinkMate kullanmakta ısrarcı olanlar için şirket yorum yapmaktan kaçınıyor. En azından şimdilik.

DrinkMate’in gerçek kapasitesi gerçek dünyada gerçek kullanıcısına kavuştuğunda tam olarak anlaşılabilecek. Elbette herkes bu cihazı almayacak ama pek çok kişi cebinde –ya da anahtarlığında- böyle bir aparatın olmasını tercih edecek. Arkadaşlar birbirini uyarabilecek veya kendini kendine ve başkalarına karşı da sorumlu hissedecek. 

TechCrunch’ın haberine göre DrinkMate ortalama 25 dolarlık bir fiyat etiketi taşıyacak. Samsung Galaxy S3, S4 ve S5, Samsung Galaxy Note 3, HTC One, Motorola Moto X, Asus Transformer Prime, Infinity sahipleri büyük ihtimalle gelecek yıl birer DrinkMate sahibi olabilecek. iPhone için de çalışmalar sürüyor ancak bu konuda net bir cevap yok diyebiliriz.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/18200-an...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın