Görüş Bildir
Haberler
Amasya'da Ağaç Nöbeti

Amasya'da Ağaç Nöbeti

adem kara
04.06.2014 - 09:55 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 17:34

Fotoğraf: Diken

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: CHA

Fotoğraf: Al Jazeera

Piknik yaptıkları alandaki ağaçların kesilerek akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine tepki gösteren Amasyalılar protesto gösterisi düzenledi. Bariyerleri yıkan halk gece boyunca ağaçları bekledi.

Amasya merkezde, ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar, yapılmak istenen akaryakıt istasyonunun hem mahalle için tehlike oluşturduğunu hem de yeşillik alanın dinlenmek için kullanıldığını belirterek tepki gösterdi.

Borsa İlkokulu’na 50 metrelik mesafede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na ait 3,5 dönümlük arsanın, bir petrol şirketine satıldığı ve oradan da ihale ile 49 yıllığına başka bir şirkete kiraya verildiği iddia edildi.

Haftanın 7 günü vatandaşlar tarafından kullanılan ve içerisinde yaklaşık 130 ağaç bulunan arsayı kiraladığı öne sürülen şirket, arsanın çevresini kapattı. Motorlu testerelerle ağaçların kesilmeye başlanması ile vatandaşlar yıllardır piknik alanı olarak kullandıkları arsaya doluştu.

Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Açıklamalar karşısında bir türlü ikna olmayan vatandaşlar, arsa etrafındaki sacdan yapılmış bariyeri yıktı.

Olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmek isteyen Amasya Barosu avukatlarından Umut Yolcu, arsaya yapılacak benzin istasyonuna verilen ruhsat ve izinler için iptal istemli dava açılması için başvuru yapacaklarını söyledi. Yolcu, Amasya Barosu’nun konuyla ilgilenmediği takdirde çevrede bulunan vatandaşları dava açmak için örgütlemeye hazır olduklarını söyledi.

Amasya TEMA Vakfı Başkanı Fazlı Özveren 30 yılda yetişen ağaçların 15 dakikada kesildiğini ve bunun insan öldürmekten farkı olmadığını söyledi. Özveren, “Burayı bu hale getirenler 2 gün sonra ağaç gölgesinde oturmayı düşünmeyecekler mi? Şu anda görüyoruz ki yetişmiş ve halkımızın günlük olarak piknik yaptığı, oturup kahvaltısını yaptığı, eğlendiği bir alanı yok ettiler. Ben, Amasya adına üzülüyorum.” dedi.

Alanda toplanan çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, gece boyunca burada kalarak eylem yaptı.

Sabah saatlerinde ise buraya akşamkinden daha büyük kalabalık toplandı.

Kaynak: AA, CHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ama...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0