Görüş Bildir
Haberler
Alternatif Tıp İle Muayene Modern Tıptan Daha Pahalı !

Alternatif Tıp İle Muayene Modern Tıptan Daha Pahalı !

Sağlığım İçin
16.11.2014 - 01:05 Son Güncelleme: 16.11.2014 - 11:48

Sağlık Bakanlığı’nın ilan ettiği tarifede “sülük, hacamat, sinek larvası, arı, bitkisel ilaç, hipnoz ve çıkıkçı’ gibi alternatif tıp uygulamalarında muayene ücretinin, hekim muayenesinden daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Tabip Odası Türk Tabipler Birliği Delegesi Dr. Güray Kılıç ve İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi Üyesi Dr. Ergün Demir, konuyla ilgili yapakları açıklamada “Hükümet, yayımladığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile borç batağında olan kamu hastaneleri ile üniversitehastanelerine yeni gelir getirici kaynak yaratmaya çalışmaktadır.

Yeni gelir getirici kaynak ise sülük, hacamat, sinek larvası, arı, bitkisel ilaç, hipnoz ve çıkıkçı tedavisi uygulamalarından alınacak ücrettir. Bu uygulamalar ile kronik hastalıklara sahip yurttaşlara yönelik umut sömürüsünün ve kötüye kullanımın önünün açıldığı görülmektedir” ifadelerine yer verdi. Dr. Güray Kılıç ve Dr. Ergün Demir, “Alternatif muayene hekim muayenesinden daha pahalı. Sağlık Bakanlığı, kazanç kapısına dönüştürdüğü sağlık hizmetinde yeni gelir getirici kaynak olarak kanıta dayalı olmayan tıp  uygulamalarını gündeme sokmaktadır. Bir yandan mali yönden kötü durumdaki kurumlara gelir kaynağı yaratılırken diğer yandan yurttaşlara umut satılmaya çalışılmaktadır” diyerek uygulamanın düşündürücü olduğunu ifade etti.

Kaynak: http://sagligimicin.com/alternatif-ti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın