Görüş Bildir
Haberler
Alperen Ocakları: 'Fiili Bir Müdahaleyi Kastetmedik'

etiket Alperen Ocakları: 'Fiili Bir Müdahaleyi Kastetmedik'

ATKN
16.06.2016 - 12:55

26 Haziran'da yapılacak LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne engel olacaklarını açıklayan ve 'olacakların sorumlusu değiliz' diyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, gelen tepkilerin ardından, 'Orada olacağımızı, tepkili olacağımızı, yürütmeyeceğimizi söylüyoruz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün basın toplantısı düzenleyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü yaptırmayacaklarını, yürüyüşün dini değerlere saldırı anlamı taşıyacağını söylemişti.

Gelen tepkilerin ardından Alperen Ocakları geri adım attı. Sözleri birçok sivil toplum örgütünden tepki çeken Kürşat Mican, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle' programında konuştu, 'Fiili bir müdahaleyi kastetmedik' dedi.

'Oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz'

'Dini değerlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz diyen Mican, şunları söyledi: 

'Daha önce bu grubu uyardık, arkadaşları uyardık, temsilciler gönderdik. Biz Müslüman Türk milletiyiz, halkımızın yüzde 99’u Müslüman. Doğru, hoşgörü içinde yaşamalıyız ama bizim dini değerlerimizi yok sayarak, bizi hiçe sayarak bu yürüyüş yapılamaz. Biz, yarı çıplak şekilde ellerinde içki şişeleriyle birlikte ecdadımızın kanlarıyla sulanmış mübarek şehirde, kutlu şehirde böyle dolaşmalarını istemiyoruz. Biraz hukuk dışına çıkıyor gibi görünüyor ama hukuk dışına çıkılıyor diye algılamayın bunu. 

Ziya Paşa’nın sözlerini hatırlatırken bir tehdit yok. Orada olacağımızı, tepkili olacağımızı, yürütmeyeceğimizi söylüyoruz. Onlar on bin kişi ise biz de on bin kişi orada olacağız, o koridoru kapatacağız, oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz. Onlar bize tepki gösterirse biz de tepki göstereceğiz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Devlete çağrı yapıyoruz'

'Devlete çağrı yapıyoruz'

Geçen seneki yürüyüşe müdahale edilmişti

'Elinde içki şişesi ile yarı çıplak yürümeyecekler' sözlerini ısrarla tekrarlayan Mican, açıklamalarının devlete bir çağrı olduğunu iddia etti.

Mican, 'O zaman devlet şöyle bir önlem alsın, çağrı yapıyoruz, devlet ne yapacak, diyecek ki; yarı çıplak yürümeyecek, elinde içki şişesi olmayacak, böyle olursa istediği yerde yürüsün. Biz toplumun bir ferdiyiz, bizim fertler olarak o tür yaşantıya o görüntüye tepkimiz bu. Böylece bir dahaki sefere yapacakları zaman diyecekler ki biz bu halkın tepkisini çektik, onların da değerleri var saygı duymamız gerekir, eğer değerlerimize saygı duymuyorlarsa biz onların inandıklarına niye saygı duyalım. Bizim saygı duymamızı beklemesinler' diye konuştu.

İmza kampanyası başlatılmıştı

İmza kampanyası başlatılmıştı

Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için bir imza kampanyası başlatılmıştı.

Yürüyüşün güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kampanyayı başlatan Onur Haftası Komisyonu, “Her yıl on binlerce kişiye ulaşan kalabalıkla, barış içinde gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için bu yıl da sokaklarda olmak istiyoruz. Orlando katliamının ertesinde, LGBTİ+’leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim. Sesimize ses katmak ve bir arada olmak için, 14. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün geçtiğimiz yılki gibi polis saldırısıyla değil, tüm renkleriyle ve güvenle gerçekleşmesi için İstanbul Valiliği’ne yaptığımız çağrıya sen de katıl, bir imza ver, kampanyayı duyur, destek ol!' demişti.

İmza kampanyasına buradan ulaşılabiliyor.

Sputnik ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
183
145
115
21
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

Ecdat kelimesini gördükten sonra okumaya gerek duymadım.Bu şekilde açıklama yapan biri varsa kaçın

Ege Bertan

Gerizekalı seni geçmişten gelen gelenek örf adete göre hoş değil böyle şeyler soysuz yavşak.

TUNCAY ARSLAN

dini değerleri korumak size mi kaldı bırakın herkes istediği gibi yürüsün ayrıca devletin dini olmaz öğrenin artık

Kaan Ergünlü

HER GÖTÜ YEMEDİĞİNDE ' BİZ ÖYLE DEMEK İSTEMEDİK ' DİYEN ADAM GİBİ ADAMLAR ^^

Oğuzhan Bingöl

Tabi senin götün hep yiyince doğal olarak haklısın MADAMMM😂😂