Görüş Bildir
Haberler
Almanya 100 Km Uzunluğundaki İlk Bisiklet Otobanını Açıyor

etiket Almanya 100 Km Uzunluğundaki İlk Bisiklet Otobanını Açıyor

Ulaş
04.01.2016 - 21:06 Son Güncelleme: 05.01.2016 - 11:44

Almanya’daki bisikletçiler kendi otobanlarına sahip oluyor. Ülke geçtiğimiz günlerde tamamı 100 km’ye varacak bisiklet yolunun ilk 5 km’lik kısmını açtı. Bu dört metre genişliğindeki patikayı, yolun sadece beyaz çizgilerle ayrıldığı ve arabalarla paylaşıldığı tipik bisiklet yollarından ayıran şey, tamamen bisikletlere özel olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bisikletlere özel bu yolda bisiklet sürmek, şehirler arası yolda araba sürmeye benziyor. Sollama şeridi, üst geçit ve kavşaklarda alt geçitler bulunuyor. Aynı zamanda sokak lambaları var ve kış aylarında karlar temizleniyor.

Şehir plancıları bu EuroVelo bisiklet rotasını banliyölerde yaşayan insanları düşünerek yapmış. Yol genişleyerek batıdaki 10 şehri ve dört üniversiteyi birbirine bağlayacak. Bu şehirlerden bazıları Duisburg, Bochum, Hamm. Yol öncelikle Ruhr Endüstri Bölgesi’ndeki artık kullanılmayan eski tren yayları boyunca ilerleyecek. Aynı zamanda ulaşım açısından da kolay olan yolun iki kilometrelik alanı çevresinde iki milyon insan yaşıyor. RVR isimli bölgesel kalkınma grubunun konuyla ilgili bitmiş bir çalışması, her gün otoyollardan 50 bin aracın böylece azalacağını öngörüyor .

Birçok kentsel projede olduğu gibi bisiklet yolunu tamamlayabilmek için para kaynağı engelini aşmak gerekiyor. Yol çalışmaları ve su yollarından Federal Hükûmet sorumlu olsa da, bu tarz bir altyapı yerel yetkililerin sorumluluğu altında. Fakat bu yerel hükûmetlerin yollar için gerekli bakım, ışıklandırma ve kar küreme gibi ihtiyaçları sağlamakta zorluk çekeceği ortada. Neyse ki bu yüzden bu doğa-dostu ulaşım yolunu desteklemek için 180 milyon avroluk sermaye istenilen yasa sunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
443
91
5
5
4
2
0