Görüş Bildir
Haberler
Alkol Alımınızı Takip Eden Uygulama: Drinkaware

Alkol Alımınızı Takip Eden Uygulama: Drinkaware

Ayhan
19.08.2014 - 01:00 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 11:09

Alkol Alımınızı Takip Eden Uygulama: Drinkaware

Birleşik Krallık'ta alkol eğitimi üzerine çalışan hayır kurumu Drinkaware, kişilerin alkol alışkanlıklarını takip eden bir uygulama geliştirdi.

Drinkaware, içki alışkanlıklarınızı gözden geçirmek ve düzenlemek için bedava hizmet vermeye hazır bir uygulama. Birleşik Krallık'ta alkol eğitimini konu edinmiş aynı adlı hayır kurumu bu uygulamayla kişilerin aldıkları alkollü içeceklerin birimlerini ve kalorilerini izlemesini sağlıyor. Alkollü içecek markalarından oluşan geniş çaplı veritabanı ve kişiselleştirilmiş geri bildirim mekanizması bu deneyimi daha da kullanışlı hale getiriyor.

Uygulama özellikle içki alışkanlıklarını değiştirmek isteyen ancak yeterli desteği ve teşviği edinemeyen kişiler için tasarlanmış. Hedeflediğiniz değişim sürecinde ne durumda olduğunuzu günlük, haftalık veya aylık alkol tüketiminizi grafiklerle bildirip değerlendiriyor. Bu aşamada Birleşik Krallık Kamu Sağlığı İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış kılavuzda belirlenen sağlık riski taşıyan tüketim seviyeleri kriter olarak alınıyor.

Kişinin tükettiği alkol miktarına göre ne kadar sürede egzersiz yaparak aldığı kaloriyi yakabileceğine dair detaylar vermesi uygulamanın diğer özelliklerinden biri. Kişisel takibinizi yaparken kendi verinizi anonim kullanıcılarla kıyaslamasına da imkan verebiliyor. Mekan sensörleri sayesinde birahane gibi yerleri 'zayıf noktalar' olarak tanımlamak gibi ekstra destek hizmeti de mevcut.

Uygulamanın iOS sürümüne buradan ulaşabilirsiniz, Android sürümünün ise gelecek yıl çıkması planlanıyor.

Kaynak: http://bigumigu.com/haber/alkol-alimi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın