Görüş Bildir
Haberler
ALİAĞA BELEDİYESİNDE ŞOK

ALİAĞA BELEDİYESİNDE ŞOK

Görkem Güngör
14.05.2014 - 14:19 Son Güncelleme: 14.05.2014 - 18:27

30 Mart’taki yerel seçimlerde CHP ve AK Parti'yi geride bırakarak yüzde 32'nin üzerinde oy alan MHP'ye geçen Aliağa Belediyesi'nde 100'ün üzerinde taşeron işçinin işine son verildi. İşten çıkarılan işçilerin çoğunun CHP üyesi olması dikkatlerden kaçmazken; işten çıkarılmaların devam edeceği belirtildi.

Aliağa Belediyesi’nde gün içinde işten çıkarılan 104 işçi ve yakınları belediye binası önünde haklarını arıyor.

Bugün sabah saatlerinden itibaren işten çıkarıldığı bildirilen toplam 104 işçi Belediye binası önünde toplanarak eyleme başladı. Aralarında 14 yıllık, 13 yıllık, 8 yıllık çalışanların da bulunduğu eylemciler toplu işten çıkarmaya tepki göstererek hakları iade edilene kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü’nden 29, Fen İşleri Müdürlüğü’nden 24, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 16, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden 13, Özel Kalem Müdürlüğü’nden 7, İşletme Müdürlüğü’nden 3, Zabıta Müdürlüğü’nden 2, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden 2, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden 2, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden 2, Yazı İşleri Müdürlüğü’nden 2, Plan Proje Müdürlüğü’nden 2 ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden 1 olmak üzere toplamda 104 kişinin işten çıkarılmasına tepki veren göstericilere CHP Aliağa İlçe Teşkilatı ve Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri de destek verdi.

İşten çıkarılanların büyük bölümünün Kürt kökenli ve Alevi oluşuna da dikkat çeken eylemciler “Çalışan işçi benim namusumdur diyen Serkan Acar bu sözünü ne çabuk unuttu? Burada bulunanların hepsi yıllardır çalışan, çoğu örnek personel gösterilen gerçek emekçiler. Aramızda bir tane dahi bankamatik çalışanı, haksız emek elde eden kimse yok.”şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Petrol İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay “Daha dün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı tam şu karşıdaki meydanda kutlamışken, bugün yaşanan işten çıkarılmalar büyük talihsizliktir. Bizler her zaman emekçinin yanında emeğimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.Daha sonra Platform bileşenlerini toplantıya çağıran Oktay, toplantı sonuçlanana kadar eylemcilerden herhangi bir taşkınlık yapmamalarını ricae tti.

Demokrasi Platformu’nun toplantısından çıkan karara göre, işçiler belediye binası karşısına çadır kurarak işten çıkarılan tüm işçilere hakları iade edilene kadar eylemi sürdüreceklerini  bildirdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

aliağa belediyesi

aliağa belediyesi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0