Görüş Bildir
Haberler
Alexa Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Alexa Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Nurşah Yiğit
09.06.2014 - 21:18 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 23:14

Alexa Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Alexa sıralaması kimi için zerre kadar öneme sahip olmasa da çoğu Webmaster için olmazsa olmaz bir sıralamadır.Alexa da üst sıralamalara çıkmak için uğraşan bir çok Webmaster oldukça ter dökmüştür bu yolda.işte bu konuda Alexa nedir, ne değildir , kilit noktaları, başarı sırlar, özellikleri ve nasıl kayıt olacağınız hakkında herşeyi yazacağız.

Alexa Nedir?

Önce biraz Alexa dan bahsedelim.Amazon’a ait olan Alexa bir site sayıcıdır.En çok girilen siteden en az girilen siteye göre değerlendirir ve bunu bir numara sırası olarak yapar.Dünya geneli ve ülkenizde olmak üzere de 2 ayrı yerde inceler bunu.

Alexa Neden Bu Kadar Önemli?

Yani altı üstü bir site sayacı gibi düşünebilirsiniz tabi ama öyle değil olayın aslı.Alexa sitenizin bütün verilerini kullanır ve bu olayı Google çok sever.Yani şöyle diyebiliriz; Google Alexayı seviyorsa, Alexa’da sizi seviyorsa, Google sizi de sever.

Alexa Nasıl Değerlendiriyor?

Şöyle ki her 3 ayda bir değerlendirilirsiniz.Bunun da ortalaması alınır ve bu sizin değeriniz olur.Örnekle anlatalım. 1. ay siteniz hiti 50 2. ay 60 3. ay 70 olsun.Bunun ortalaması 60dır ve Alexa sizi buna göre değerlendirir.

Nasıl Başarılı Olunur?

Öncelikle Alexa’nın önem verdiği bazı konular vardır.Bunlar başlayalım.

Ziyaretçi Sadakatı Visitor Loyalty(ziyaretçi bağımlılığı) bu konu önemlidir.Sitenize bir ziyaretçi geldi diyelim.Sonra ki günlerde 1 kere daha sonra 1 kere daha derken düzenli bir ziyaretçiniz oldu.İşte bu olay Alexa’nın hoşuna gidecek bir olau.

Uzun Süreli Ziyaretçiler Visits duration olayına geldik.Bu da sitenizin içeriği görselliği gibi konuları barındırıyor.Çünkü bu olay bir ziyaretçinin siteniz de ne kadar kaldığıyla alakalı olan durum.Her zaman uzun süreli ziyaretçiler iyidir.

Tekil Ve Çoğul Hit Page Refresh yani tekil hit kadar çoğul hitte olmazsa olmazdır.Yani bir ziyaretçinin sitenizde gezinmesi başka konulara bakması çok büyük önem taşır.

Yer İmleri Unutulmamalıdır Bookmarking yani Türkçe anlamıyla Yer İmleri.Bu kısımda biri bir konunuzu veya sitenizin kendisini beğendi ve bunu yer imlerine kaydetti.Arada gelip o Yer imini kullanıyorsa tamamdır.

Nasıl Kayıt Olunur?

Kilit noktaları artık sizde bildiğine göre artık siteniz Alexa kayıtı için hazır.

1)Alexa.com’u ziyaret edelim.

2)Create an Account yazısına tıklayın hemen sağ üstte.

3)İster bilgilerinizi tek tek girerek ister Facebook üzerinden hemen kayıt olun.

4)E-mail adresimizden doğrulamayı yapalım.

Nasıl Sitemi Eklerim?

1)Add a Site diyoruz.

2)Gelen bölüme siteadınız.com olarak yazın http:// veya www. kullanmayın.

3)Karşınıza çıkan kodu sitenize ekleyin.Ya da indirerek HTML kodunu ftp olarak atabilirsiniz.

4)Site doğrula diyoruz.Doğrularsa yeşil ışık yanacaktır.

5)Site bilgilerini de girip işlemimizi tamamlıyoruz hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak: http://yigitce.com/2014/06/06/alexa-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın