Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Başkan İstifa Etti: Hakkımı Helal Etmiyorum

AKP'li Başkan İstifa Etti: Hakkımı Helal Etmiyorum

Fatih UZUN
03.06.2014 - 19:21

AKP'de İstifa Depremi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 41 aydır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kendilerine bu görevi veren, tebliğ eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini, görevde kaldığı sürece kendisine ve partiye layık olmaya çalıştığını belirten Demir, şunları söyledi:

'30 Mart'ta yapılan seçimlerde güzel ve sistemli bir çalışmayla Kırıkkale tarihinde en yüksek oyunu alarak, en yüksek sayıda il genel meclisi üyesi, belediye meclisi üyesi çıkararak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Biz 'burada 11- 0 yapacağız' diyordum. Eğer buradaki aday belirleme sürecinde Kırıkkale tamamında biz inisiyatif kullanabilseydik 11- 0 yapabilirdik. Maalesef kullanamadık. Çünkü biz nerede inisiyatif kullandıysak, oraların tamamını aldık. Ama inisiyatif kullanıp arkadan dolananları da gidip genel merkeze hesap vermeye davet ediyorum.'

30 Mart'ta yapılan seçimler öncesinde adayların belirlenmesinde sıkıntılar yaşadıklarını öne süren Demir, 'Hiç emmim, dayım, akrabam olsun diye uğraşmadım. Hiçbirini de bu listelerde göremezsiniz' dedi.

'Başbakanımızın bir sözü var. 'Bizi hiç kimse parmak işaretiyle hizaya getiremez'. Yaptığımız bütün işlerde genel merkezin bize gönderdiği yazılı talimatlar doğrultusunda adım attık. Bunun dışında hiçbir işimiz ve işlemimiz olmamıştır. Aday belirlemede bazı yerlerde de inisiyatif kullanmasaydık inanır mısınız, Kırıkkale'de hezimet olurdu. Biz Başbakanımızın, genel merkezin, partimizin emrinde her zaman olmaya devam edeceğiz. Ama birilerinin emrinde olmayacağız. Biz AK Parti'yi Kırıkkale'de bir adım değil, aldığımız yerden 10 adım ileriye taşıdık. Başbakan Yardımcımızın son dönemdeki girişimlerinden dolayı biz yönetim olarak istifa etmek durumunda kaldık.''

Demir, istifanın genel bir değerlendirme olduğunu, özel bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

  • haberartibir.com.tr
Kaynak: http://www.haberartibir.com.tr/gundem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0