Görüş Bildir
Haberler
AKP Kadın Kolları'ndan 'Manevi' Proje: 'Resmi Nikah Camide Kıyılsın'

AKP Kadın Kolları'ndan 'Manevi' Proje: 'Resmi Nikah Camide Kıyılsın'

Fatih UZUN
27.10.2014 - 19:30 Son Güncelleme: 27.10.2014 - 22:11

AKP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, yeni doğan bebeklerin kulağına ezanla isimlerinin fısıldanmasıyla, yeni evli çiftlerin imam nikahı ve resmi nikah törenlerinin camide yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na teklif sunacaklarını açıkladı.

Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Kızılırmak, il müftülüğü ve ilçe müftüleriyle görüştükten sonra geliştirdikleri projeyle birlikte manevi duyguları artıracağını, camilerin daha çok hayatın içinde olacağını savundu.

‘Biz önerdiğimizde hemen bir kesim ‘irtica hortladı, şeriat geliyor’ diye çığlık atar’

Kızılırmak, “Hıristiyanlar yeni doğan çocuklarını kiliseye götürüyor. Orada vaftiz törenleri yapılıyor. Papaz bebeği kutsuyor, arındırıyor. İyi insan olması için dua ediliyor. Biz ise yeni doğan bebeğin kulağına, evde, dört duvar arasında üç kişinin katılımıyla ismini fısıldıyoruz” diye konuştu.

Camide ‘resmi nikah’ için de Hıristiyanların kilisede evlenmesini örnek gösteren Kızılırmak şöyle devam etti: “Yabancılar bunu yapıyor, hatta filmleriyle gözümüze bile sokuyorlar. Biz böyle bir şey önerdiğimizde hemen bir kesim ‘irtica hortladı, şeriat geliyor’ diye çığlıklar atar”

‘Müslüman bir ülkede bunların olmaması için bir neden yok’

Söz konusu teklifle camilerin ve din adamlarının hayatın içinde olmasını amaçladıklarını belirten Kızılırmak, din adamlarının bu projeye sıcak baktığını ancak hayata geçmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Gözünün önüne getirdiğinde hoş bir manzara olacağını düşündüğünü belirten Kızılırmak, “İnsanlar camiye gitmeli, imam nikahı kıydırmalı, çocuğunun kulağına ezanla ismini okutmalı. Müslüman bir ülkede bunların olmaması için bir neden yok” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/akp-kadin-kol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0