Görüş Bildir
Haberler
Ak Saray'da Klozet Hiyerarşisi: 'Maliyetleri 5-10 Bin TL Arasında'

Ak Saray'da Klozet Hiyerarşisi: 'Maliyetleri 5-10 Bin TL Arasında'

FreiGeist
11.12.2014 - 09:03 Son Güncelleme: 11.12.2014 - 12:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimarlar Odası, ‘Ak Saray’ olarak bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayında kullanılan klozetlerin model ve maliyetlerinin makama göre 5 bin ile 10 bin TL arasında değiştiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘AK Saray’ın maliyetine dair eleştirileri yanıtladığı bir demecinde, “Atalarımızın bir lafı var. İtibardan tasarruf olmaz” demişti.

Atatürk Orman Çiftliği’nde mahkeme kararları ihlal edilerek yapılan ‘Ak Saray‘ ın maliyetini sorduğu TOKİ’den ‘Ülke ekonomisi zarar görür’ gerekçesiyle yanıt alamayan Mimarlar Odası, kendi bünyesindeki kent izleme merkezinin topladığı verilerle saraya ilişkin bilgiler paylaşmayı sürdürüyor.

“Kaçak Saray’ın maliyetini kalem kalem açıklasınlar, onlar açıklayana kadar maliyet çalışmalarına aldığımız bilgiler üzerinden yaptığımız çalışmalara göre devam edeceğiz” diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın bugünkü gündeminde ‘Ak Saray’ da kullanılan klozetler vardı.

Klozetlerin maliyetinin makama göre değiştiğini savunan Candan, “5 bin TL olan da var, 10 bin TL olan da. Ofislerin kullanacağı tuvaletler farklıdır sanıyoruz, muhtemelen 5 bin TL’liktir. Hiyerarşiye göre klozetlerin modeli ve maliyetleri değişiyor” dedi.

Maliyetleri minimum olarak söylediklerini özel üretim olmaları durumunda fiyatın iki üç kat artacağını belirten Candan şöyle devam etti: “Özellikle firmanın yurt dışına ihraç ettiği mallar üzerinden alım yapıldığına dair duyumumuz var. Konutundakilerin de akıllı klozet olacağını, ithal olacağını atlamamak gerekir.”

Erdoğan’ın, “1150 küsür odası var” sözlerine karşın ‘Ak Saray’da en az 2 bin oda olduğu iddiasını sürdüren Candan, “Bu 2 bin sayısı içerisinde yaklaşık olarak 600 metrekarelik balo salonlarını da, 400 metrekarelik makam odasını da, 45 metrekarelik müşavir odasını da, 19 metrekarelik ofis odasını da tek oda sayıyoruz. Bunun ilmini bilimini Osmanlıca değil ana dilimizde aldık. Projeleri yayınlasınlar, hem Osmanlıca hem Türkçe birlikte sayalım” diye konuştu.

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/itibardan-tas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0