Görüş Bildir
Haberler
Dağdaki Çocuklardan İlk Dönüş

Dağdaki Çocuklardan İlk Dönüş

adem kara
05.06.2014 - 13:05

Yüksekova'da bir eve düzenlenen operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa gönderileceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük 3 kız da bulundu. Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 13 yaşındaki M.E. örgütten kaçarak ilçe merkezindeki evine döndü. Ailesi M.E'yi de yanına alarak karakola bilgi verdi. Çocuk emniyet amirliğinde ifade verdikten sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, aileyi evinde ziyaret ederek çocukla bir süre görüştü. M.E.'nin iki ay önce dağa götürüldüğü öğrenildi.

Üç kız için operasyon

Anadolu Ajansı 'na göre, Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan Sacit B., 20 gün önce emniyete müracaat ederek 16 yaşındaki kızı S.B.'nin kayıp olduğunu bildirdi.

Sacit B., 4 Haziran'da Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırıldığını söyledikleri çocukların ailelerinin eylemine katıldığı sırada kızı S.B. tarafından telefonla arandı. S.B., babasına PKK tarafından iki arkadaşıyla kaçırıldığını ve kırsal alana götürüldüklerini söyledi.

Polis, Sacit B.'yi arayan numarayla ilgili yaptığı çalışmada telefon kullanıcısının Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde olduğunu tespit etti ve Yeşildere mahallesindeki bir eve operasyon yaptı.

Operasyonda PKK'ya eleman kazandırma iddiasıyla Kader. E. ve Seher K. gözaltına alındı. Dağa kaçırılmak üzere evde bulunan 16 yaşındaki S.B., 17 yaşındaki Z.T. ve 22 yaşındaki F.K. kurtarıldı.

Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi. Ve iki kızın anneleri helikopterle Diyarbakır'dan Yüksekova'ya götürüldü.

Bu arada, örgütten kaçarak Hakkari Depin Polis Kontrol Noktası'na silahsız ve teçhizatsız olarak gelen 18 yaşındaki D.Y. teslim oldu.

D.Y. polise Ağaçdibi köyünde bulunan 6 örgüt üyesiyle faaliyet yürüttüğü gruptan kaçarak kontrol noktasına kadar yürüyerek geldiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dag...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0