Ağlayan Bir Bebeği Sakinleştirmek İçin Ne Yapmalısınız?
Ağlayan Bir Bebeği Sakinleştirmek İçin Ne Yapmalısınız?
Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde sürekli ağlayan bebeklerin neden ağladığını, neden huysuz davrandığını ve bu tür anlarda anne ve babaların nasıl bebeklerini sakinleştirebileceğini detaylarıyla anlattık... Siz de içeriğimizi merak ediyorsanız okumaya devam edin! 👶
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Besleme, altını değiştirme veya uyku rutinlerinden sonra halen huzursuz olan bebeğinizi yatıştırmak bazen kolay olmayabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak bebeğinizin huzursuz hissetmesini ve saatlerce ağlamasını bazı ufak aktiviteler ile yatıştırabilirsiniz.
Ağlayan bir bebeği sakinleştirmeyi öğrenmenin ilk adımı, ona mümkün olduğunca sakin bir şekilde yaklaşmaktır, çünkü panik yapmak veya acele etmek hem sizi hem de çocuğunuzu çabucak yorar.
Peki ya bebekler neden ağlar? İşte bu sorunun birden fazla cevabı var...
Bebeğinizin neden ağladığını bulmak ve anlamak pratik gerektirir ancak bir süre sonra siz de bebeğinizin konuştuğu dili anlayacaksınız.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Her bir ağlama türünün neye benzediğini anladığınızda, duyduğunuz huzursuzluğun muhtemelen normal olduğunu anlayacaksınız. Bununla birlikte, daha yoğun ağlama veya çığlık, "kolik" olabilecek olağandışı bir ağlama düzeyini gösterebilir.
Sesi zayıf çıkan veya hafif bir sızlanma gibi duyulan ağlama, bebeğinizin hasta olduğu ve yüksek sesle ağlamak için gereken gücü toplayamadığı anlamına gelebilir.
Bebeklerde sık aralıklarla, uzun süreli ve yoğun görülen ağlama veya huzursuzluk durumuna kolik adı verilir.
Peki bebeğinizi yatıştırmanın ve sakinleştirmenin bazı yolları nelerdir?
Uzmanlar, kundaklamanın bebekleri rahatlattığını belirtir. Birçok ebeveyn, kundaklamanın bebeklerin daha hızlı sakinleşmesine ve daha uzun uyumasına yardımcı olduğunu düşünüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebeğinize sakin bir ses tonuyla şarkı söylemek, onunla birlikte ılık bir banyo yapmak veya gün içerisinde bebeğiniz ile cilt teması kurmak onları sakin ve güvende tutacaktır.
Bebekler genellikle, karınlarını doldurmayan ancak sinirlerini yatıştıran, besleyici olmayan emme aktivitesi ile kendilerini yatıştırırlar.
Ağlayan bebeğinizi asla sallamayın. Şiddetli sallama, kısa süreli de olsa "sarsılmış bebek sendromu" olarak bilinen kafa travmasına neden olabilir.
Bebeğinizin huzursuzluğuna neyin sebep olduğunu bulamıyorsanız, çocuk doktorunu aramanızda bir sakınca yoktur. Bazen bir profesyonelden tüm doğru şeyleri yaptığınızı ve sadece biraz daha sabırlı kalmanız gerektiğini duymak yardımcı olur.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın