Görüş Bildir
Haberler
Afyonkarahisar'da MHP'den Tüm Sandıklara İtiraz

Afyonkarahisar'da MHP'den Tüm Sandıklara İtiraz

Onedio Medya
01.04.2014 - 18:30 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 19:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afyonkarahisar'da MHP'den Tüm Sandıklara İtiraz

AFYONKARAHİSAR'da MHP, genel usulsüzlük iddiasıyla tüm sandıklara, ayrıca belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için de ayrı ay...

AFYONKARAHİSAR'da MHP, genel usulsüzlük iddiasıyla tüm sandıklara, ayrıca belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için de ayrı ayrı sandıklara ilişkin itirazlarda bulundu. MHP, Susuz ve Gebeceler beldelerindeki sandık sonuçlarına da itiraz etti.

Afyonkarahisar'da MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, il merkezindeki 447 sandıktan belediye başkanlığı için 216, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 244 sandığa itiraz ettiklerini açıkladı.

Afyonkarahisar Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Yağcı, şehir merkezinde usulsüzlükler tespit ettiklerini, bu usulsüzlükler hakkında da tutanak tutulduğunu söyledi. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz eden MHP'nin İlçe Başkanı Yağcı, 'MHP olarak merkez belediye başkanlığı ile ilgili yaklaşık 216 sandığa bire bir, ayrı ayrı, özel usulsüzlük sebebi ile itirazımız bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, belediye başkanlığının sonuç tutanaklarında yazan oylarımız, YSK tarafından girilen sonuçlarda gözükmemektedir. Birbiriyle tutanakların örtüşmemesinden dolayı itirazımız bulunmaktadır. Bize ulaşan tutanaklarda il genel meclisi seçiminde 'sıfır' oy bulunmasına rağmen, diğer tutanaklarda 313 oy gözükmektedir. Bu ve benzeri örneklerle beraber 244 sandıkta da il genel meclisi sonuçlarına itiraz etmiş bulunuyoruz' dedi.

SUSUZ VE GEBECELER'E İTİRAZ

İtirazlardan sonuç alınması halinde, MHP'nin il genel meclisi ile belediye meclisinden 1'er kişi fazla temsil hakkına kavuşacağını belirten Yağcı, 'Belediye meclisi seçiminde sandıkların 2'si hakkında özel usulsüzlük sebebiyle itirazımız bulunmaktadır. Susuz ve Gebeceler beldesiyle ilgili sonuçlara, sandık bazında itirazımız vardır. Şu an bakıldığında seçimlere gölge düşmüş durumda. 100 civarında oylarla belediye ve il genel meclislerinde birer üye daha girecek. Bir oy bile olsa, vatandaşın aklındaki soru işaretleri giderilmeli' diye konuştu.

GENEL USULSÜZLÜK İDDİASI

30 Mart yerel seçimleri sırasında Afyonkarahisar Adliyesi'nin kameralarının görüntü kaydetmediğini öğrendiklerini ifade eden Yağcı, bu konuda da dilekçeleri olduğunu dile getirdi. Yağcı, şunları kaydetti:

'Tüm sandıklarda genel usulsüzlük tespit edilmesi üzerine, tüm sandıkların sayılması için bir dilekçemiz bulunmaktadır. Adliyenin değişik koridorlarında sandık başkanlarının oy çuvallarının açılıp, usulsüz biçimde kendi tutanaklarının tutulduğu tespit edilmiştir. Afyon Belediyesi'ne ait araçlarda bir görevlendirme yapılmadığına dair Seçim Kurulu'ndan bir ifade olmasına rağmen, belediye araçları ile oy torbalarının getirildiği, o oy torbalarının hangi sandığa ait olduğu tespit edilemeden ortadan kaybolması gibi usulsüz durumlar tespit edilmiştir. Bunlarla ilgili bizim elimizde olan CD'yi, yerel basın organlarında çıkan haberleri, o gece yaptığımız itirazın tutanaklarını dilekçenin ekine koymuş bulunmaktayız.'

Yağcı, adliye binasındaki kamera görüntülerini istediklerini belirterek, 'Adliye binasının mevcut yerlerinde bulunan kameraların 4 günden beri çalışmadığı, 30 Mart'ta da çalışmadığı tespit edilmiştir. Bu da bu seçimin sonucuna gölge düşmesi için yeterli sebeplerden biridir' dedi.

haberartıtürk

Kaynak: http://www.haberartiturk.com/afyonkar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0