Görüş Bildir
Haberler
AFAD: 'Kilis Broşüründe Kelime ve Resimlerle İlgili Hata Olabilir'

AFAD: 'Kilis Broşüründe Kelime ve Resimlerle İlgili Hata Olabilir'

AFAD, Kilis'te hemen her gün yaşanan roketli saldırıların ardından geçtiğimiz günlerde  'Roket mermisi düşmelerine karşı bilinçlenin' başlığıyla bir broşür yayınlamıştı. Broşürde yer alan ifade ve görsellerin büyük tepki çekmesinin ardından AFAD Başkanı Fuat Oktay da konuya ilişkin ' Seçilen kelimelerle ve resimlerle ilgili bir hata olabilir, ama burada arkadaşlarımızın sahada ciddi bir emeği var' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis'e hemen her gün Suriye tarafından atılan roketler sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasının ardından Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) geçtiğimiz günlerde,  'Roket mermisi düşmelerine karşı bilinçlenin' başlığıyla bir broşür yayınlamıştı. Broşürde kullanılan ifade ve resimler sosyal medyada büyük tepki yaratmıştı.

AFAD Başkanı Fuat Oktay da bu konuya ilişkin bir açıklama yaparak, 'Seçilen kelimelerle ve resimlerle ilgili bir hata olabilir, ama burada arkadaşlarımızın sahada ciddi bir emeği var' ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay, savaş ya da seferberlik durumunda sivil halkın korunmasına ilişkin aldıkları önlemler olduğuna da dikkat çekerek, Kilis'te 'Roket mermisi düşmelerine karşı bilinçlenin' başlığıyla yayımlanan broşürün de bu çerçevede olduğunu söyledi.

'Roketin geldiği anda halkın ne yapacağını bilmesine yönelik bir eğitimden ibaret'

'Roketin geldiği anda halkın ne yapacağını bilmesine yönelik bir eğitimden ibaret'

Broşürün çok önceden hazırlandığını dile getiren Oktay, Kilis'te herhangi bir olay olduğunda 'herkesin ne yapacağını biliyor olması' ile ilgili bir konsensus oluşturulması çerçevesinde, kamu personelinin eğitildiğini kaydetti.

Fuat Oktay, Kilis'teki sivil vatandaşların eğitimlerinin de öncelikli hâle getirildiğine, genelde kullanılabilecek sığınakların yerlerinin ve binalarındaki sığınakların nasıl hazırlanacağının bilinmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

'Roket atılıyor olması, roketin düşüyor olması ve bunun nereye düştüğünün bilinmemesi sivil halk açısından çok ciddi bir risk. Orada kendinizi düşünün. Bir roketin geldiği anı düşünün, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bizim yaptığımız tam da bu. Bireysel korunmaya ve önceden alınabilecek tedbirlere ilişkin, 'açık alandaysanız ne yapabilirsiniz, kapalı alandaysanız ne yapabilirsiniz, aracınızdaysanız ne yapabilirsiniz' ile ilgili bir eğitimden ibaret bu. Bunun dışında Suriye tarafından atılan roketlerle ilgili bir açıklama ya da eğitim boyutu değildir, Türkiye tarafıyla ilgilidir.'

"Seçilen kelimeler ve resimlerle ilgili bir hata yapılmış olabilir"

"Seçilen kelimeler ve resimlerle ilgili bir hata yapılmış olabilir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis'te dağıtılan broşürün 'İçimizdeki genç arkadaşlarımızın bir inisiyatif alıp, 'bunu nasıl hazırlayabiliriz' ile alâkalı olduğu' görüşünü dile getiren AFAD Başkanı Oktay, 'Kelimeler daha dikkatli kullanılmalıydı, resimler daha dikkatli seçilmeliydi' diye konuştu.

Fuat Oktay, AFAD'ın yapısal ve kurumsal anlamda da işini yaparken sistematik ve çok ciddi olduğunu vurgulayarak, 'Evet, seçilen kelimelerle ve resimlerle ilgili bir hata yapılmış olabilir. Ama burada arkadaşlarımızın sahada gerçekten ciddi bir alınteri var. Buna toplamda bakmak ve yine kurum olarak sahada çalışan arkadaşlarımızın alacakları inisiyatif noktasında da gayretlerini kırmamakta fayda var diye düşünüyorum' ifadesini kullandı.

Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgelerden Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle ocak ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükselmiş durumda.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
39
14
13
9
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
turkcumucadele

Anlatıma bak.Sanki roketler atmosferde meydana gelen olaylardan dolayı düşüyor.TSK'nın bu kadar aciz olmadığını biliyoruz.Müdahale etmemenin ve gündeme almam... Devamını Gör

Görkem Güven

Vali: Yerçekimi var roket düşüyor. (konu kilit kilisliler diğer seçimde yüzde yüz akp verir ve roketler yağmaya devam eder.)

Enes Celikov

Kardeşim roket bu. Fıtratında düşmek var havada duran roket gördünüz mü hiç? O yüzden önlem almak zorunda Kilis halkı, baret takmak veya motorcu kaskı ile de... Devamını Gör