Acaba Gerçekten Zenginler mi? Influencerları Olduğundan Varlıklı Gösteren Sahte Zenginlik Piyasası
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Acaba Gerçekten Zenginler mi? Influencerları Olduğundan Varlıklı Gösteren Sahte Zenginlik Piyasası
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, aşklar sahte, güzellikler sahte hatta zenginliklerin bile bazıları sahte. Çok severek takip ettiğiniz ve zenginlikten yıkılan bir hayat yaşayan bir influencerın gerçekte hayatının bambaşka olduğunu bilseydiniz ne hissederdiniz? Sadece şaşırır mıydınız yoksa hayal kırıklığına mı uğrardınız? Bunu söylemek çok acı ama ne yazık ki, o gördüğünüz zengin hayatların çoğu gerçek değil... Anlayacağınız sadece yüzler değil hayatlar bile filtreli sosyal medyada.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Influencerların kazandığı para züğürdün çenesini yoruyor bu bir gerçek. Haklı da bir yorgunluk zira ortada büyük paralar, lüks hayatlar dönerken susup kalmak olmuyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sorun şu ki, günümüzde "başarılı bir influencer olmak" hiç de kolay değil.
Mavi tik almak ve gerçekten kitlelerin takip ettiği bir hesaba sahip olmak için, ya çok şanslı olmalısınız, ya bir televizyon programına katılmalısınız, ya da ünlü birinin desteğini almalısınız. Bir seçenek daha var o da 'sahte zenginlik' şovları ile şansını denemek.
YouTube'da, izleyenleri zengin olduklarına inandırmak için kendilerini pahalı beachlerde veya lüks alışveriş yerlerindeymiş gibi göstermek için Photoshop kullanan bir vlogger trendi olduğunu biliyor musunuz?
Los Angeles'da yaşayan bazı influencerların kendi özel jetlerindeymiş gibi gözükmek için fotoğraf stüdyosu kiraladıklarına dair bir tweet viral olmuştu bir ara.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Amerika'dan Çin'e geçelim... Zengin gözükmek için Çin'de çok daha ucuz fırsatlar mevcut. 2 dolardan az bir bütçe ile pahalı arabaların ya da tropik manzaraların stok videolarına ses kaydınızı ekleyebilir bunu da direkt olarak hikayenizde paylaşabilirsiniz.
İngiltere'de sahte zenginlik şovları için en çok başvurulan yol pahalı markaların boş kutularını, toz torbalarını ya da alışveriş çantalarını almak. Almak derken satın almak...
Yoksa siz gerçekten videoların arka planında gördüğünüz onlarca kutunun içinde gerçekten markanın çantası ya da ayakkabısı olduğunu mu sanıyordunuz?
İngiltere'nin çok ünlü bir online alışveriş sitesinde çılgınca "boş kutu" ve "boş çanta" satılıyor. Hermes, Pandora ve Tiffany gibi tasarımcı markalara boş kutu taleplerinde yakın zamanda büyük bir artış olunca bunun nedeni ilk başta anlaşılmamış. Belki evde bir şeyler saklamak ya da birileri için bir hediye kutusu olarak geri dönüştürmek istediklerini düşünmüşler. Ama instagram çekimleri için kullandıkları akıllarının ucuna bile gelmemiş.
Bu şekilde sahte yollara başvurmak yerine yaratıcı ve yenilikçi içerikler üretmek çok daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Ama elbette uzun vadede. Kısa vadede bu sahte zenginliğin çok işe yaradığı hesaplar var. Hatta bu sahte zenginlik şovları sayesinde lüks markalarla işbirlikleri yapanlar bile var.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Anlayacağınız sadece yüzler değil hayatlar bile filtreli sosyal medyada.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
kocasına yemek yaparken bileziklerini paylaşan ablalar daha gerçekçiymiş o zaman
onlarında birçoğu sahte altın takıyor 😂
90'larda büyüdüğüm için ve o analog dönemi doyasıya yaşadığım için sanırım gerçekten çok şanslıyım
Olmadığın bir şeyi neden insanlara göstermek istersin ki? Ne kadar kompleksli bir davranış.