Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert'in Failine Tutuklama Yok

Abdullah Cömert'in Failine Tutuklama Yok

adem kara
09.05.2014 - 12:27 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 14:07

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi eylemleri sırasında Akrep adı verilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeği ile Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Kuş’un tutuklanması talebini reddetti.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi eylemleri sırasında Akrep adı verilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeği ile Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Kuş’un tutuklanması talebini reddetti. Mahkeme, emniyetin açığa almadığı polisin “iş sahibi” olmasını tutuksuz yargılanmasının gerekçeleri arasında saydı.

Kaçma şüphesi yokmuş

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, sanık polisin tutuklanması istemiyle Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı ise “Olası kastla öldürme” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polisin tutuksuz yargılanması yönünde görüş bildirdi; mahkeme tutuklama talebini reddetti. Ret kararında, “Sanık Ahmet Kuş’un üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, sanığın sabit ikametgâh ve iş sahibi olması, delillerin büyük oranda toplanmış olması, kaçma şüphesinin olmaması göz önünde bulundurularak talebin reddine” ifadesi kullanıldı.

Avukat Can, bu karara karşı önceki gün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), 16 2013 tarihli Abdullah Yaşa kararında, biber gazının ateşli bir silah olarak kullanılması nedeniyle Türkiye’nin “işkence yasağı”nı ihlal ettiğine hükmettiği hatırlatıldı.

KEMAL GÖKTAŞ | Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/comert-in-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0