Görüş Bildir
Haberler
Abdülkadir Selvi'den Yeni Şafak'a Şiirli Veda: 'Göklerden Gelen Bir Karar Vardır'

Abdülkadir Selvi'den Yeni Şafak'a Şiirli Veda: 'Göklerden Gelen Bir Karar Vardır'

ATKN
31.03.2016 - 10:18 Son Güncelleme: 31.03.2016 - 13:29

Yeni Şafak gazetesinin Ankara temsilcisi ve yazarı Abdülkadir Selvi, 2001'den bu yana çalıştığı gazeteden ayrıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü 'Veda' başlıklı köşe yazısında gazete ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

'Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım' diyen Selvi'nin bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

'Meslek hayatımda her zaman bir gün veda edebileceğim düşüncesiyle çalıştım. Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Albayrak ailesine ve yiğit bir insan olan gazetemizin sahibi Ahmet Albayrak'a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Son 1 yıl içerisinde belki birkaç kez bu kararı vermem gerekiyordu. Kimi zaman acıyı bal eyledik. Sıkıntılara davamız dedik. Göğüs gerdik. Vefaya ve istişareye önem verdim. Onun gereğini yerine getirdiğim için bu süre uzadı. Ama önemli olan dostları kırmadan ayrılabilmekti. Onu başarmaya özen gösterdim. Bu süreçte Ankara'da ve İstanbul'da birlikte çalıştığım, mesai arkadaşlarımdan, aynı zamanda okuyucuları olduğum Yeni Şafak yazarlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım.

Ne desem boş. Duygularımı benden daha iyi ifade eden Sezai Karakoç üstada sığınıyorum.

“Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır'

Allaha emanet olun.'

  • Abdülkadir Selvi'nin bugünkü (31 Mart 2016) 'Veda' başlıklı köşe yazısının tamamı için buraya tıklayınız.

Abdülkadir Selvi kimdir?

Abdülkadir Selvi kimdir?

1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamladı. Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001- 2011 tarihleri arasında Yeni Şafak Gazetesi’nde haber müdürü olarak görev yaptı. 2011’den bu yana Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürütüyor. 

Erhan Seven ile birlikte kaleme aldığı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan “İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen” ve “Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması” adlı kitapların yazarı olan Abdülkadir Selvi, evli ve 3 çocuk babası.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
25
10
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Ç.

Tez zamanda cumhurbaşkanı baş danışmanı olur bence..

Wwt

hepiniz peygamber kesildiniz amk.