Görüş Bildir
Haberler
ABD ve İsrail Öfkesi Kazanca Dönüştü: İran'da 'Yakmalık Bayrak' Üretimi Arttı

ABD ve İsrail Öfkesi Kazanca Dönüştü: İran'da 'Yakmalık Bayrak' Üretimi Arttı

Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle yeniden tırmanışa geçen ABD ile İran arasındaki gerilim en çok İranlı bayrak üreticilerine yaradı. Amerikan karşıtlığının zirve yaptığı İran'da yakmak için ABD ve İsrail bayrağı üreten fabrikalar talebi karşılayabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler sonrası ABD ve İsrail bayraklarının yakıldığı eylemler ticari kazanca dönüştü.

Independent Türkçe'nin Reuters'dan aktardığı habere göre Tahran’ın güneybatısındaki Humeyn kasabasında bulunan ve ABD ve İsrail bayrakları üreten ülkenin en büyük bayrak fabrikası son zamanların en yoğun dönemini yaşıyor.

El işçiliğiyle çalışan fabrikada ayda 2 bin bayrak üretiliyor

El işçiliğiyle çalışan fabrikada ayda 2 bin bayrak üretiliyor

42 kişiyi istihdam eden fabrikadan yılda çıkan bayrak boyutu toplamda 140 milyon metrekareyi geçiyor. Fabrikanın cirosu ise 1 milyon doları aşıyor.

Süleymani suikastiyle gerilim arttı

Süleymani suikastiyle gerilim arttı

Washington ve Tahran yönetimleri arasındaki gerilim, İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD’nin insansız hava araçlarıyla Bağdat’ta 3 Ocak’ta düzenlediği saldırıyla öldürülmesinin ardından tırmanmıştı.

İran bu saldırıya misilleme olarak günler sonra Irak’taki ABD üssüne füze saldırısı gerçekleştirmişti.

"Amerika ve İsrail halklarıyla derdimiz yok"

"Amerika ve İsrail halklarıyla derdimiz yok"

Son olayların ardından İran’da İsrail ve ABD bayraklarının yakıldığı gösteriler yaşanırken, Reuters’a konuşan Diba Parcham adlı bayrak fabrikasının sahibi Kasım Kancani, “Bizim Amerikan halkıyla hiçbir sorunumuz yok. Bizim onların hükümetleriyle sorunumuz var, yanlış politikalar yürüten liderleriyle sorunumuz var” dedi.

Kancani, “Amerika ve İsrail halklarıyla derdimiz yok. İnsanlar farklı gösterilerde bu ülkelerin bayraklarını yakıyorsa bu yalnızca tepkilerini göstermek içindir” diye ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bayrak yakmak verilebilecek asgari düzeyde bir karşılık"

"Bayrak yakmak verilebilecek asgari düzeyde bir karşılık"

Fabrikanın kalite kontrol müdürü Rızai ise “ABD’nin General Süleymani’ye yaptığı suikast gibi korkak eylemleriyle karşılaştırıldığında Amerikan bayrağı yakmanın küçük bir iş sayıldığını ve bunun verilebilecek asgari düzeyde bir karşılık” olduğunu söyledi.

İran yönetimi Amerikan karşıtlığından besleniyor

İran yönetimi Amerikan karşıtlığından besleniyor

İran’da muhafazakarlar için Amerikan karşıtlığı her zaman devrimin merkezinde yer alırken, ülkenin dini liderleri ABD’yi “büyük şeytan” olarak nitelendiriyor.

Ancak diğer taraftan geçen yıl kasım ayında yapılan gösterilerde birçok İranlı, üst düzey yöneticileri protesto etmek için sokağa çıkmış ve “Düşmanımız ABD değil, düşmanımız burada” sloganları atmıştı.

Süleymani suikastı ve İran’ın misillemede bulunmasının gerginliği tırmandırdığı sırada Ukrayna Havayolları’na ait bir yolcu uçağının Tahran’da “yanlışlıkla” düşürüldüğü haberi üzerine İranlılar gösteri düzenlemiş ve bazı eylemciler sokaklara çizilmiş Amerikan bayrağına basmayı reddetmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
8
4
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Adamların zerre kadar umursamadığı bir mevzu. Hangi ülke hatırlayamadım sokaklarda coca cola döküyorlardı sonrasında arkada coco cola reklamı fabrika açılışı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ABD kendi bayrağını çok umursayan bir devlet değil ki. adamlar olimpiyatlarda don olarak giyiyor bayraklarını. Bu protestoya güler geçerler.

feyk

amerikada kalabalik bir caddede abd bayragi yak bakalim, ne olacak. (uyari: sakin denemeyin!) turkiyeden daha bayrakci bir ulke varsa oda muhtemelen amerikad... Devamını Gör

nahey41244

Amerika'da Amerikan bayrağı yakarak protesto yapmak serbest, yani onlar bundan rahatsız olmaz. Bir Türkün bayrağını yaksan gelir birisi ... ama bu Amerika iç... Devamını Gör