Görüş Bildir
Haberler
ABD'deki Kar Fırtınasında Ölü Sayısı 30'a Yükseldi

ABD'deki Kar Fırtınasında Ölü Sayısı 30'a Yükseldi

ATKN
25.01.2016 - 10:59

ABD'nin doğusunda etkili olan kar fırtınası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin 11 eyaletinde olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan fırtına ve yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti. Yetkililer, dün 19 olarak açıkladıkları fırtınadan ölenlerin sayısının 30'a yükseldiğini bildirdi. Ölü sayısındaki artış daha çok, kürekle kar temizlemeye çalışanların kalp krizi geçirmesinden kaynaklandı.

New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı

New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı

Tarihinde kaydedilen ikinci en şiddetli kar fırtınasının görüldüğü New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı. Araçların trafiğe çıkışına izin verilmediği, tren ve otobüs seferlerinin iptal ediliği kentte bugün hayatın kısmen normale dönmesi bekleniyor. 

Broadway gösterileri ve kenteki tüm etkinlikler kar fırtınası nedeniyle tehir edilirken, iptal edilen uçak seferlerinin sayısı 12 bini buldu. New Jersey'de kar fırtınası yüzünden güvenlik gerekçesiyle kapatılan tünel ve köprüler yeniden açılırken, okulların pazartesi de kapalı kalacağı duyuruldu.

Başkent Washington'da hava muhalefeti nedeniyle cuma günü kapalı tutulan okullar ve resmi daireler, kar temizleme çalışmaları gerekçesiyle pazartesi günü de kapalı olacak.

Zarar 1 milyar doları buldu

Zarar 1 milyar doları buldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önümüzdeki günlerde sıcaklığın artacağı ve güneşin açacağı bildirilirken, Resmi tahminlere göre kar fırtınası yaklaşık bir milyar dolarlık zarara yol açtı.

AA ve Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
16
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anakin

Acaba onlarda Obama istifa diyorlarmı?