Görüş Bildir
Haberler
A'DAN Z'YE OTOPLASTİ (KEPÇE KULAK AMELİYATI)

A'DAN Z'YE OTOPLASTİ (KEPÇE KULAK AMELİYATI)

Kaan AYDOĞDU
30.10.2019 - 17:12

KARAR VERME SÜRECİ

KARAR VERME SÜRECİ

Kepçe kulak sorunu eken yaşlarda çocukların psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Özellikle okul çağına yeni başlamış çocuklar bildiğiniz üzere çok acımasız olurlar ve dalga geçerler, kepçe kulak sorunu olan çocuklar da doğal olarak bundan psikolojik olarak etkilenir ve küçük yaştan itibaren bunu kafalarına takmaya başlarlar. Bende de olaylar tam olarak böyle gelişti 5-6 yaşımdan itibaren bunu kendime sorun yapmaya başladım, sürekli aynanın karşısına geçip kulaklarımı inceliyordum. Büyümeye başladıkça bu sorunu daha iyi idrak edip bu konu hakkında bilgi edinmeye çalıştım fakat internet üzerinden çok fazla bir bilgiye ulaşamadım. Aslında bu yazıyı yazma sebebimin başlıca nedenlerinden birisi de bu, ben de insanların bilinçlenmesi ve nasıl başa çıkabileceklerini hem bu sorunu yaşamış birisi olarak hem de ameliyat olmuş biri olarak deneyimlerimden yola çıkarak bilgi aktaracağım.

şimdi gelelim ameliyata nasıl karar verdiğime

İlk olarak doktor araştırmasından başladım ve bu araştırma süresi yaklaşık olarak 2 yılımı aldı. Doktorumu buldum muayene için randevu aldım ve heyecanla o günü beklemeye başladım. Muayeneye gittiğinizde doktorunuz size sıkıntınızın ne olduğunu soracak BURAYA DİKKAT doktorunuza ne istediğinizi kulağınızın şeklinin nasıl olmasını istediğinizi güzelce anlatmanız gerekiyor. Sonrasında doktorunuz size gerekli önerileri ve ameliyat hakkındaki bilgilendirmeyi yaparak ameliyat için gün verecek. Ve en heyecanlı süreç yani bekleme süreci başlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HEYECANLA GEÇEN BEKLEME SÜRECİ

HEYECANLA GEÇEN BEKLEME SÜRECİ

Bekleme sürecinde çok heyecanlı olacaksınız. Sürekli aynanın karşısına geçerek kulaklarınızın nasıl olacağını hayal edip hatta kulaklarınızı elinizle geri çekerek nasıl görüneceğine bakacaksınız. Belki bu bekleme süresinde ameliyattan vazgeçebilirsiniz bile ama cesaretinizi toplayın ve bence vazgeçmeyin.

AMELİYAT GÜNÜ

AMELİYAT GÜNÜ

Büyük ihtimalle gerekli kontrollerin yapılması için  sizi 1 gün önceden hastanede misafir edecekler ve gece 12'den sonra bir şey yiyip içmenizi kesmenizi ve eğer sigara kullanıyorsanız sigarayı da en az 1 hafta önceden eğer kesemezseniz 3 gün önce kesmenizi tavsiye ederim şayet kesmezseniz, anestezide uyumaktan tutun geri uyanmaya kadar sorunlar yaşarsınız özellikle de uyandığınızda kendinize gelme kısmında. Gece uyuyabilirseniz uyuyorsunuz şahsen ben horul horul uyumuştum hastane kuralları gereği sabah 6-7 gibi(hastaneye göre değişiklik gösterebilir.) uyandırılıyorsunuz  ve size verilen ameliyat saatini beklemeye başlıyorsunuz ameliyat saatnden yaklaşık 20 dakika önce ameliyathane kıyafetlerinizi getiriyorlar ve giymenizi istiyorlar. Veee dışarıdan bir ses isminizi söylüyor ardından sedye geliyor, sizi alıp götürüyorlar. Ameliyathanedeki ekip sizi rahatlatmak için elinden geleni yapıyor, daha sonra ameliyat için uyutuluyorsunuz.

AMELİYATTAN SONRA

AMELİYATTAN SONRA

Anesteziden uyanma kendine

gelme diyene kadar bir yarım saat ameliyathane bekleme alanında bekliyorsunuz

kendinize gelince hoop yeniden odanıza çıkarılıyorsunuz. ilk saatler kendinizde

olmuyorsunuz zaten sürekli bir uyku hali var genel olarak ağrı hissetmeniz çok

zor. yaklaşık olarak bir kaç saat içinde kendinize gelmiş olmanız gerekiyor ve

ağrılarınız bu evrede başlıyor, ben hiç ağrı çekmedim ama bünyeye göre

farklılık gösterebilir. yavaştan acıkma durumu oluyor fakat hala

narkozun etkisi olduğundan dolayı pek yiyemiyorsunuz. Doktorlar ilk gün 1

saatte 1 gelip kontrol ediyorlar, hematom ve enfeksiyon duruma karşılık ayrıca

dikişlerde bir sıkıntı var mı yok mu diye kontrol için. o gece hastanede

kalıyorsunuz. Akşam hemşireler serum takıyor, doktorlar gece boyu daha seyrek

olarak gelip kontrol ediyorlar ve sabah taburcu işlemleri başlıyor, hastaneden

ayrılıyorsunuz.

EVE GELDİKTEN SONRAKİ SÜREÇ

EVE GELDİKTEN SONRAKİ SÜREÇ

Eve geldiğinizde büyük ihtimalle yatmak isteyeceksiniz ve kulaklardan ameliyat olduğunuz için sadece yüz üstü yatabileceksiniz. kulaklarınızın üstüne yatmanız son derece sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.

evde çok büyük sıkıntılarınız olmuyor hastaneden daha rahat bir ortamda olduğunuz için kendinizi daha rahat hissediyorsunuz.

AMELİYAT HAKKINDA GENEL BİLGİLER VE DENEYİMLERİM

AMELİYAT HAKKINDA GENEL BİLGİLER VE DENEYİMLERİM

Ameliyat olmadan kararlıştırılması en önemli şeylerden birisi de bu ameliyatı ne kadar istediğiniz ve ameliyattan sonra size düşen sorumluluğu ne kadar yerine getirebileceğiniz. Ameliyattan sonra eve döndüğünüzde bir buçuk ay boyunca sürekli olarak kulak bandı takmanız gerek (kulaklar yeni yerine alışsın ve zorlamasın, darbe almasın diye.) ilk bir buçuk ay  geçtikten sonraki bir buçuk ay da gece yatarken o bandı  takmanız gerek (gece sağa sola dönerken kulak kıvrılması olmasın diye.) Ardından yüzünüz şişecek ve hatta yüzünüzün şeklinin tamamen değişebilir bile. Şahsen benim yüzüm ameliyattan sonra daha olgun bir hal aldı. (şuan ameliyat olalı 6 ay oldu ve hala aynı) Ameliyattan sonra kulakların yerine oturması ve yeni halini alması için 6 ile 8 ay geçmesi gerek 3 ile 4'üncü aydan itibaren genel olarak kulak yerine oturmuş olur ve kulakta açılma olmaz fakat 3'üncü aya gelene kadar her iki kulakta eski haline yakın bir hal alabilir,  tek kulak açılır diğer kulak estetik görünümünde olabilir ya da her iki kulakta açılmayıp estetikli halde kalabilir. Unutmayın ki estetik ameliyat sihirli bir değnek değil bu tür ameliyatlarda, hani hastane olursa olsun, hangi cerrah olursa olsun kesinlikle %100 başarılı olacak diyemez. Ve son olarak  şunu eklemek istiyorum, ameliyat olmanıza karşı çıkanlar olabilir şayet benim de oldu fakat siz sadece kendinizi dinleyin çünkü o bedende siz varsınız ve siz yaşıyorsunuz, dediğim gibi bana da karşı çıkanlar oldu lakin ben gidip ameliyatımı oldum ve şahsen çok memnunum iyi ki olmuşum. Bir daha olsa bir daha ameliyat olurum.

esenlikle kalın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın