Görüş Bildir
Haberler
8K Video Aktarabilen Yeni Bağlantı Formatı

8K Video Aktarabilen Yeni Bağlantı Formatı

ATKN
07.01.2015 - 12:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

CES 2015’te 4K ve 8K video oynatabilen televizyonlarla epey haşır neşir olduk. Bu çözünürlükleri destekleyen TV ve monitörler popüler olduğuna göre şimdi de harici ortamlardan ekranlara yüksek çözünürlük aktarımı yapabilen kablo ihtiyacı ortaya çıktı. MHL de bu ihtiyacı karşılamak üzere yeni bağlantı kablosu SuperMHL‘i tanıttı.

Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony ve Toshiba’nın oluşturduğu konsorsiyumun mobil cihazlar için geliştirdiği ses ve video bağlantı standardı MHL, artık çok daha büyük işler başarmaya hazır. Uyumlu cihazlarda 120 fps’de 8K video aktarabilen bağlantı formatı, renk konusunda da üzerine düşenden fazlasını yapıyor. SuperMHL, 48 bite kadar desteklediği renk aralığıyla daha doğal ve canlı renklere imkan tanıyor. Bağlandığı harici ekranlardan enerji çekebilme özelliği SuperMHL ile devam ediyor. Üstelik bu seviye SuperMHL’de 40 watt’a kadar çıkıyor.

SuperMHL üstün ses özellikleriyle de dikkat çekici. SuperMHL’in desteklediği ses teknolojileri arasında Dolby Atmos ve DTS-UHD yer alıyor. Tıpkı USB Type-C’de olduğu gibi SuperMHL’in iki yüzü de kullanılabiliyor. Şimdilik tek sıkıntımız 8K teknolojisinin yaygınlaşmasını beklemek. 4K’yı yeni yeni sindirmeye başlamışken 8K’ya alışmak biraz zaman alacağa benziyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/8k-video-aktara...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0