3 Milyon İnsanın Yaşamını Kaybettiği Tarihin Gördüğü En Acı Olay: 1943 Bengal Kıtlığı
3 Milyon İnsanın Yaşamını Kaybettiği Tarihin Gördüğü En Acı Olay: 1943 Bengal Kıtlığı
İnsanlık tarihinin en dehşet verici olaylarından biri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bengal Kıtlığı olayı, 2. Dünya Savaşı esnasında Britanya Hindistan'ında yer alan 60,3 Milyon nüfusa sahip olan Bengal'de yaşandı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ekonominin büyük bölümünün altüst olması, milyonlarca insanın fakirleşmesini meydana getirdi.
Tarihçiler, meydana gelmiş bu büyük kıtlığı "insan yapımı" olarak nitelendiriyor.
Büyük çoğunluk kıtlığı insan yapımı olarak nitelendirse de çok küçük bir azınlık "doğal nedenlerden" dolayı meydana geldiğini düşünüyor.
Öncelikli konumda yer alanlara mal ve hizmetlere erişim kolaylığı sağlandı. Böylece tahıllara erişim kısıtı gelmiş oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İnsanlar her geçen gün ölmeye devam ederken, eyalet hükûmeti herhangi bir kıtlığın olduğunu reddediyordu.
Hindistan ordusu, Ekim 1943 tarihinde fonların kontrolünü ele geçirmeyi başardı ve bununla beraber yardımlar da büyük ölçüde artışa geçti.
Açlıktan meydana gelen ölümler büyük oranda azaldı, ancak kıtlıkla ilişkili olan ölümlerin büyük bir çoğunluğu 1944 yılında gerçekleşti.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Çocukluğumdan beri televizyonun başından kalkmamak o dönem ebeveynlerim tarafından azar işitmeme neden olsa da mesleğimin ilk adımlarını böyle attım. 2015 yılından beri editörlük yapıyorum. Kariyerimi 2024'ten itibaren Onedio bünyesinde yer alan TV kategorisiyle taçlandırdım. Burada dizilerin ve gündüz kuşağının nabzını tutmaktan ve kendi yorumlarımı okuyucuyla buluşturmaktan çok zevk alıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Savaş çığırtkanlığı yapanlar şunu okusun. Elemanlar diyor ki hadi Yunanistan ile savaşalım gebertelim filan , mahalle kavgası gibi olacak zannediyorlar. Bir ... Devamını Gör
tarikat inlerinkilerin ağzı ile: inönü bizi aç bıraktı diye söverler.. 2. dünya savaşında yapılan stok halk bu duruma düşmesin diye yapıldı.. savaşın kazanan... Devamını Gör