Görüş Bildir
Haberler
3. Havalimanının Adı ‘RTE’ mi Olacak?

3. Havalimanının Adı ‘RTE’ mi Olacak?

adem kara
13.08.2014 - 12:25 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 14:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddialara göre üçüncü havalimanının ismi netleşti: Recep Tayyip Erdoğan... Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü havalimanının adının Recep Tayyip Erdoğan olacağı iddiasına ''Böyle bir şey olursa hakkı... Çok emeği var'' yanıtını verdi.

Ekonomi kulislerinde dolaşan bilgilere göre, dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan üçüncü havalimanının ismi belirlendi ancak, çeşitli spekülasyonlara neden olmamak için isim şimdilik gizli tutuluyor. 

İddiaya göre, 3. havalimanının temeli atılmadan önce ismi konusunda da uzun soluklu çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile projeyi üstlenen firmalar tarafından gerçekleştirildi. 

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, Mevlana, Fatih, Kanuni, Atatürk gibi birçok isim üzerinde duruldu. Ancak, bu isimler üzerinde uzlaşma sağlanamadı. 

Projeyi gerçekleştiren ortaklar ise, üçüncü havalimanının isminin RTE olmasını önerdi. Bu teklif hükümet üyeleri tarafından da kabul edildi. Ve ismin temel atma töreninde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması kararlaştırıldı.

İstanbul'a yapılan 3. havalimanının adının Recep Tayyip Erdoğan olacağı iddialarının sorulması üzerine Elvan, Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır bu ülkenin imarı ve kalkınmasında önemli rol oynadığını söyledi. Milli gelirin 3-4 kat arttığını dile getiren Elvan, 'Bu ülkede istikrar oluşmuşsa, halen güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyorsak, Türkiye olarak rekabet gücümüz artmışsa bunu Başbakanımıza borçluyuz. Millet de zaten bunun karşılığını Başbakanımıza verdi. İnşallah 12. Cumhurbaşkanı olarak görevine başlayacak. Böyle bir şey olursa hakkı. Çok emeği var. Dolayısıyla ne yapılsa azdır diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Taraf | AA

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/turki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
1
1
1