Görüş Bildir
Haberler
3.5 Yaşındaki Tevriz Dora ve 9 Yaşındaki Helin Şen Başından Vurularak Öldürüldü...

3.5 Yaşındaki Tevriz Dora ve 9 Yaşındaki Helin Şen Başından Vurularak Öldürüldü...

Onedio Medya
12.10.2015 - 14:20 Son Güncelleme: 12.10.2015 - 17:44

Adana'da Ankara'daki Barış Mitingi'ne yapılan saldırıları protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde 3 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi. Evlerinin önünde annesinin kucağında oturan Tevriz Dora, başına isabet eden kurşunla can verdi. Bir diğer acı haber ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinden... Yaşanan çatışmalar sırasında 12 yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da Ankara'da meydana gelen saldırıları protesto amacıyla yapılan gösterilerde olaylar çıktı. Merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'ndeki gösterilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, evlerinin önünde oturan Kamile Dora'nın kucağında bulunan 3 yaşındaki kızı Tevriz Dora'nın başına, 'kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen bir silahtan çıkan' kurşun isabet etti.

Ağır yaralanan çocuk, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

12 yaşındaki Helin Şen üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldü

12 yaşındaki Helin Şen üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldü

Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü gününe girerken, bir acı haber de Diyarbakır'dan geldi. 

Bianet'in haberine göre, Yaşanan çatışmalar sırasında 12 yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Meral Danış Bektaş: "Polis yaptı"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili  Meral Danış Beştaş Tevriz Dora'nın ölümüne ilişkin DHA kameralarına yaptığı açıklamada '3, 5 yaşındaki bir çocuk, bahçede annesinin kucağında otururken öldürüldü ve bunu polis yaptı. Türkiye yangın yerine dönmüşken güvenlik güçleri bir tek an durmadı. Bu sabah yine Diyarbakır Sur ilçesinde 9 yaşında bir kız çocuğu öldürüldü. Birilerine katliam yetmedi' dedi. 

Otopsi raporunu gösteren Bektaş 'Bunun polisin silahında çıkan bir kurşun olduğu konusunda hiçbir şüphe söz konusu değil, açıkça bir cinayet ile karşı karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı.

Kaynaklar: DHA, CNN Türk, AA ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda