Görüş Bildir
Haberler
21 Yaşını Dolduran The Sims 1'de ''Ben Bunu Nasıl Fark Etmemişim'' Dedirten 13 Easter Egg

21 Yaşını Dolduran The Sims 1'de ''Ben Bunu Nasıl Fark Etmemişim'' Dedirten 13 Easter Egg

Adeta bizimle birlikte büyüyen The Sims serisinin ilk oyunu dile kolay tam 21 yaşında. Biz de ilk oyundaki gözden kaçan easter egg'leri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Giriş ekranındaki canavar

1. Giriş ekranındaki canavar

İlk easter egg henüz oyuna başlamadan karşımıza çıkıyor. Her zaman orada olmayan, yalnızca çok şanslıysanız görebileceğiniz canavar haritanın kenarındaki nehirden süzülerek ilerliyor. Loch Ness canavarına bir referans olduğu çok açık.

2. Noel Baba

2. Noel Baba

The Sims 1'de Noel Babayı görmek için uslu bir çocuk olmanıza gerek yok. Aynı oda içerisinde bir şömine, bir tabak kurabiye ve yılbaşı ağacı varsa Noel Baba evinizde belirecek ve size hediyeler bırakacak.

3. Claire the Bear

The Sims 1'in ek paketlerinden Hot Date ile hayatımıza giren Claire adlı bu ayı zaman zaman gelerek çöpü karıştırıp meraklı gözlerle etrafı inceleyebiliyor. Ancak yere serili bir ayı postu gördüğü taktirde önce postun başında biraz ağlıyor, ardından ise tabanları yağlayarak uzaklaşıyor.

4. Whack-A-Will

4. Whack-A-Will

Vacation ek paketi ile oyuna eklenen nesnelerden biri olan bu oyun hem ismi, hem de oyundaki figür ile The Sims'in yaratıcısı Will Wright'a bir gönderme.

5. Sihirli fasulye sırığı

5. Sihirli fasulye sırığı

Meşhur çocuk masalındaki fasulye sırığı oyunda da karşımıza çıkıyor. Makin' Magic ek paketi ile oyuna eklenen yeniliklerden biri olan bu fasulye sırığına tırmanarak gökyüzünde uyuyan devi ziyaret edebilirsiniz. O dev az önce bahsi geçen Will Wright'tan başkası değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rosebud

Serinin yıllardır değişmeyen para hilesi olan Rosebud yönetmen koltuğunda Orson Welles'in oturduğu, beyaz perdenin kült eserlerinden biri olan Citizen Kane'e ait.

7. 100. gün mesajı

7. 100. gün mesajı

Oyunda aynı hanede oyun zamanı ile 100. günü doldurduğunuzda karşınıza ekrandaki gibi bir kutlama mesajı çıkıyor. Tabii muhtemelen biz sabırsız oyunculardan pek azı bunu görmüştür.

8. Tragic Clown

8. Tragic Clown

Livin' Large ek paketi ile seriye dahil olan bu NPC evde modu düşük ve depresif bir Sim varsa ortaya çıkarak onu neşelendirmeyi kendine borç biliyor. Ancak ondan kurtulmak pek de kolay değil.

9. Palyaço yakalayıcılar

9. Palyaço yakalayıcılar

Yukarıda bahsi geçen palyaçodan kurtulmak için telefondan palyaço yakalama servisini(?!) aramanız gerekiyor. Tıpkı Men in Black filmindeki gibi takım elbiseli adamlar gelerek gitmemek için ısrar eden palyaçonuzu özel bir silahla yakalayacaklar.

10. Şakacı Azrail

10. Şakacı Azrail

Livin' Large ek paketi ile oyuna eklenen balkabaklarından çok miktarda kullanarak evinizi süslediğiniz taktirde Azrail size bir şaka yapmak için kapınızı çalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Azrailden imza isteyen Bonehilda

11. Azrailden imza isteyen Bonehilda

Makin' Magic ek paketi ile ilk kez seriye dahil olan sadık yardımcımız Bonehilda Azrail ile karşılaştığı taktirde ondan imza isteyebiliyor. Bir aile ferdinin cansız bedeninin yanı başında yapılması gereken en son hareket...

12. Elvis Presley

12. Elvis Presley

House Party ek paketi ile oyuna eklenen ve içinden dansçı çıkan pastalardan eğer şanslıysanız dansçı olarak Elvis Presley de çıkabiliyor. Ancak ortamda bulunan Sim'ler durumdan pek de memnun olmuyorlar. Bunları memnun etmek de pek bir zor.

13. Hareket eden korkuluk

13. Hareket eden korkuluk

The Sims: Unleashed ile oyuna eklenen ve bahçeyi yabani hayvanlardan koruyan korkuluk kimi zaman görevini fazla ciddiye alarak hareket edebiliyor. Bu da yalnızca oyundaki hayvanların değil, bizlerin de yüreğine indiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
56
10
10
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzeldi oynardım.