Görüş Bildir
Haberler
2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman? Rebiülevvel Ayının Anlamı Nedir? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman? Rebiülevvel Ayının Anlamı Nedir? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

GNS
09.02.2022 - 18:50

2 Şubat 2022 yılı itibariyle Recep ayına girilmesi, mübarek üç aylara dair diğer detayları da gündeme getirdi. Önemli dini günler Müslümanların dikkatini çeken konuların başında yer almaya başladı. Ramazan ayının ne zaman geleceği, ilk orucun ne zaman tutulacağı gibi konuların yanı sıra, Rebiülevvel ayı da merak edilenlerin arasında yerini aldı. Peki 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının anlamı nedir? Rebiülevvel ayı ibadetleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mübarek üç aylara girilmesiyle İslam aleminde önemli bir dönem başlamış durumda. Müslümanlar ibadetlerini en yoğun şekilde yerine getirmek için üç ayların önemli zamanlarını değerlendirmek istiyor. Recep, Şaban ve Ramazan ayına dair detaylar araştırılırken önemli zamanlardan biri de Rebiülevvel ayı olarak dikkat çekiyor. Peki 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayı ibadetleri neler? İşte detaylar...

2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman?

2022 Rebiülevvel Ayı Ne Zaman?

Rebiülevvel bu yıl 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 26 Ekim 2022 tarihinde ise sonlanacak.

Rebiülevvel Ayının Anlamı Nedir?

Rebiülevvel Ayının Anlamı Nedir?

Rebiülevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. 'Rebî' kelimesi, Arapça'da 'bahar' anlamına gelir. Buna göre, 'Rebiülevvel' aynın kelime anlamı 'evvelki bahar' şeklindedir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir.

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel ayının ilk gecesinde yapılması gereken ibadetler şöyledir:

  • İki rekat sünnet: İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilmelidir.

  • İki rekat namaz kılınır: Bu namazın hususiyteti ise şöyledir. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra ' Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun' ikinci rekatında da 'Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin.' ayeti kerimeleri okunmalıdır.

  • Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha yeniden secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir.

  • Secde bittikten sonra ise, bu kez seccadede oturulken 7 defa 'Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh' okunmalıdır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın