Görüş Bildir
Haberler
2018’de 177 Milyon Kişi Giyilebilir Cihaz Kullanacak

2018’de 177 Milyon Kişi Giyilebilir Cihaz Kullanacak

Caner
09.05.2014 - 19:38 Son Güncelleme: 10.05.2014 - 11:57
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin yayınladığı ‘Telekomünikasyon Raporu’na (Inside Telecommunications) göre, giyilebilir cihaz kullanıcılarının sayısı önümüzdeki beş yılda yaklaşık sekiz kat artacak.

Rapora göre, dünya çapında 2013 yılında 22 milyona ulaşan giyilebilir cihaz kullanıcı sayısı, 2018 yılında 177 milyona yükselecek. Raporda, sağlık ve egzersiz aktiviteleri için kullanılanların da bulunduğu farklı fonksiyonlara sahip ürünlerin, içinde akıllı saatler ve gözlüklerin olduğu giyilebilir cihaz pazarının büyümesine etki edeceği ifade ediliyor.

Üreticiler ürün portföylerini yeniden değerlendirecek

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Emre Beşli, “Gelecek yıllarda piyasanın önde gelen üreticileri ürün portföylerini yeniden değerlendirecek. Mevcut akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir cihazlar, fiyat ve fonksiyonellik bakımından bir dönüşüm yaşayacak. Samsung, Sony, Apple, HTC gibi tüketici elektroniği firmalarının bu alandaki iddialı ürünlerle pazardan pay almaya çalışması bu dönüşüme örnek olarak gösterilebilir. İlerleyen dönemde ise spor ve moda markaları ile ortaklık kurulacak.” dedi.

Mobil ödemede penetrasyon düşük

Rapora göre, mobil ödeme gerçekleştiren kullanıcı sayısı, 2013 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla oranla dünya çapında yüzde 22’lik artışla 245,2 milyon kişiye ulaştı. Ancak söz konusu büyümeye rağmen mobil ödeme sistemlerini kullanan kişi sayısı global anlamda mobil telefon kullanıcılarının sadece yüzde 7’sini temsil ediyor. Bu da cihaz bazlı ödemelerin hala emekleme sürecinde olduğunu ama büyük bir potansiyel barındırdığı anlamına geliyor.

Mobil operatörler bankalarla işbirliğine gidiyor

Gelişmiş ülkelerdeki operatörler, mobil ödeme sistemleri üzerine işbirliği gerçekleştiriyor. Mobil operatörler, ayrıca bankalarla ulusal ortaklıklar da oluşturuyor. Raporda, Belgacom ve BNP Parisbas Fortis ile Telefonica ve Caxia Bank’ın mobil ticaret alanında gerçekleştirdikleri ortaklıklara örnek gösteriliyor.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/2018d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0