Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılını Ağız Tadıyla Geçirmek İsteyenlere Hap Gibi Yutulası 14 Tavsiye

etiket 2016 Yılını Ağız Tadıyla Geçirmek İsteyenlere Hap Gibi Yutulası 14 Tavsiye

Şikayet ettiğiniz şeyleri şöyle bir düşünün. Kafanızda bir liste hazırlayın. Ve hepsinin üstünden tek tek geçin. Bakalım o zaman da size aşılmaz ya da çözümsüz gibi gelecekler mi? Sonuçta ağız tadıyla, huzurlu bir yıl geçirmek sizin elinizde. Velhasıl söylemesi bizden, gerisi ise size kalmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarının hayatını kendinizinki ile kıyaslamaktan vazgeçin!

Kimin hakkında gerçekte ne bildiğini bir düşünün. Özellikle de, bu insanlara gıpta etmenizin sebebi sosyal medya ise, iki defa düşünün. Ve değerli zamanınızı olmayacak şeylere takılıp kalarak tüketmeyin!

2. Seyahat planlarınız hakkında konuşmaktan sıkılmadınız mı artık?

Kim bilir kaç yıldır aynı teraneyi okuyorsunuz. Eylemsizlikten yorulmadınız mı? Şartlar şu an uygun olmayabilir. Belki imkanınız yok. Ama önünüzde koca bir yıl var. İsteğiniz gerçekse, gerçekleşmesi için bir adım adın.

3. Tasarruf, tasarruf, tasarruf...

Medyada her gün kriz kapıda, 2016 şöyle zor geçecek, böyle sıkıntılı olacak şeklinde haberler okuyoruz. Eee, o zaman? Biraz tutumlu olmak hiç fena bir fikir değil. Lüzumsuz yere para harcadığınıza dair içinizde bir his varsa,  bunu bir düşünün.

4. "Yeterince arkadaşım yok" diye sızlanmak nedir yahu?

Arkadaş sayınızın ne önemi var? Ayrıca rakamlara neden bu kadar önem veriyorsunuz? Şayet bu çok büyük bir dert ise, yeni ortamlara girin. Misal, gidip bir kursa yazılın...

5. İsteklerinizi ötelemeyin!

İspanyolca mı öğrenmek istiyorsunuz? Ya da yoga dersi almak mı? Belki de istediğiniz, akşam eve dönünce, sadece açıp bir kitap okuyabilmek. Peki sizi engelleyen nedir?..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Artık kumandayı bir kenara bırakmanın zamanı gelmedi mi?

Çoğumuz evden işe, işten eve yaşıyoruz. Trafikte geçirilen zamanı da hesaba katarsak, ömrümüzün büyük bir kısmını, pek de arzu etmediğimiz bir şekilde geçirdiğimiz aşikar. Üstüne bir de t.v karşısında tükettiğinizi katın. Geriye ne kalıyor? Ve değer mi?

7. Herkesi mutlu etmek gibi bir zorunluluğunuz yok!

Salt  'hayır' demeyi öğrenemediğiniz için sürekli kendinizi hiç istemediğiniz programların içinde buluyorsanız, yazık size. Önce hayır demeyi öğrenin, sonra da takviminizi gereksiz bulduğunuz randevulardan, etkinliklerden arındırın.

8. Boş zamanlarınızı sosyal medyaya kurban etmeyin.

İlginizi çekebilecek, öğrenebileceğiniz onca şey varken, tüm zamanınızı ekran başında harcayarak kendinize nasıl bir gelecek hazırladığınızı, isterseniz bir hayal edin:)

9. Sevdiklerinize karşı yıkıcı bir üslup kullanmayın.

Bazı davranışlarından ya da kimi konuşmalarından hoşlanmıyor olabilirsiniz. Fakat bunları ifade etmenin de bir yolu var. Kırmadan, dökmeden...

10. Suçluluk hissi tamam da, uzatmayın...

İnsanız, elbette hata yapabiliriz. Bu tür anlarda, kendinizi suçlu hissetmenizden daha doğal bir his olamaz. Fakat önemli olan bu hataları bir daha tekrar etmemek. Suçluluk duygusunun sizi aşağı çekmesine izin vermek yerine, çözüme odaklanın. Farkı göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Hayalimdeki iş şöyle, böyle" diye diye kafa ütülemeyin.

Bir plan yapın ve o plan dahilinde hayalinizdeki işe ne kadar sürede ulaşabileceğinizi ya da sahip olabileceğinizi hesaplayın. Boş konuşup, sürekli şikayet etmenin bir anlamı yok sonuçta.

12. Kimseyi yargılamayın!

Kimin hayatını nasıl yaşadığı, seçimleri sizi ilgilendiren bir mesele değil.

13. Neden kilo aldığınız hakkında bahaneler üretmekten vazgeçin.

Abur cubur yemeyi kesmek ve günde 30 dakika spor yapmak o kadar mı zor?

14. Sevdiğiniz insanla aranızda aşılmaz uçurumlar yaratmayın...

Ona, hayatınızda olduğunu için kendinizi ne kadar şanslı saydığınızı sık sık söyleyin. Çabalarının takdir edildiğinden ve sevginizden her daim emin olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
767
118
45
41
29
27
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

Hapı aldıkta soda almayı unutmuşuz gibi bir hava esti burada -.-

Pasif Kullanıcı

2016 yılında gözlerin beni daha yeni tanıyacağı başka bir şehrin havasını içime çekmek dileğiyle bana güzel gel 2016

Değişiiik

İnşallah premses:)

Tanrısız Gitarist

15. Aileniz dışında kimseye muhtaç kalmamaya çalışın, iğrenç bi durum.