Görüş Bildir
Haberler
1926 Yılında Londra’nın Gelecekteki Ulaşımını Öngören Poster

1926 Yılında Londra’nın Gelecekteki Ulaşımını Öngören Poster

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu hafta Londra’nın Building Centre binasında, şehrin gelecekteki yolları üzerine bir sergi düzenleniyor. Ancak bu konuya dair en ilgi çekici resim 1926 yılında yapılmış bile.

Londra’nın uçak, helikopter ve zeplinlerle dolu gökyüzünü hayal eden bu resim, Londra’nın ulaşım sorumluları tarafından yetkilendirilen ressam Montauge Birrell Black tarafından yapılmış. Daha önce Liverpool White Star ve İngiliz Demiryolları gibi birçok ulaşım sistemi için reklamların tasarımını yapan Black, Londra’nın gelecekteki ulaşım trafiğini de tablosuna yansıtmış.

The Guardian’a göre bu poster, Londra’nın gelecekteki ulaşım durumuna iyimser yaklaşan tek resim. Çünkü o dönemde yapılan birçok resim, Londra’nın geleceğini korkutucu bir karanlık içinde ve kasvetli şekilde yansıtıyor.

Streets Ahead’in bisiklet yollarından akıllı otobüslere kadar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Londra sokaklarını nasıl değiştirebileceğine dair çok ilgi çekici vizyonları var. Gelecekte bu vizyonun nasıl olacağını bilemeyiz ancak otonom araçların ve droneların varlığı gelecekte kamyonların azalacağını ve sokaklarda daha çok insanın bisiklet ve otobüsle yolculuk edeceğini gösteriyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/this-1926-poster-p...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın