Görüş Bildir
Haberler
14 Aralık Operasyonunda 1 Kişi Daha Serbest

14 Aralık Operasyonunda 1 Kişi Daha Serbest

adem kara
16.12.2014 - 16:04 Son Güncelleme: 16.12.2014 - 17:04

Fahri Sarrafoğlu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan Fahri Sarrafoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan şüphelilerden gazeteci Fahri Sarrafoğlu'nun ifadesi, Cumhuriyet savcısı tarafından alındı. 

Sarrafoğlu, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ek süre

Gözaltında tutulan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ve Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın arasında bulunduğu 18 kişinin ifade alma işlemleri sürüyor.

Gözaltındaki 18 kişinin ifadelerinin yarın sabaha kadar bitmemesi ihtimaline karşı şüpheliler için 1 gün ek gözaltı süresi alındığı bildirildi.

Bu arada, gözaltındaki şüphelilerin aileleri ve yakınlarının Vatan Caddesi'ndeki bekleyişleri 3 gündür sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında bekleyen kalabalık, zaman zaman polisi eleştiren sloganlar atıyor.

Gözaltına alınanlara destek vermek isteyen bir grup ise Çamlıca'daki Samanyolu Televizyonu binasının önünde toplandı. Dua okuyan ve yoldan geçenlere Zaman gazetesi dağıtan gruptakilerin bekleyişi devam ediyor. 

Serbest kalanlar

İstanbul merkezli 13 ilde 3 gün önce başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca ve Samim Noyan serbest bırakılmıştı.

'14 Aralık Soruşturması' kapsamında aranan emniyet amiri Mustafa Kılıçaslan gözaltına alınmıştı. 

Haseki Eğitim ve Araştırma Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Kılıçaslan sorgulanmak üzere Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mustafa Kılıçaslan hastane bekleyen basın mensuplarının sorularına cevap vermedi.

'Dumanlı'nın İfadesi Hâlâ Alınmadı'

'Dumanlı'nın İfadesi Hâlâ Alınmadı'

Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda ifade alma işlemleri sürüyor. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca geniş güvenlik önemleri altında Eyüp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına geri götürüldü.

Al Jazeera Türk 'e yaptığı açıklamada kendilerine karşı 'kin ve intikam yüklü davranışların sürdüğünü' vurgulayan Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın şunları söyledi:

'Ekrem Bey'in ifadesini ne zaman alacaklarını bilemiyoruz. Savcıya soruyoruz, söylemiyor. Gece gündüz soğukta buralarda bekletiyorlar. Kendisi nezarette ama hangi koşullarda göremiyoruz. Talep ettiğimizde avukat görüşme odasında görüştürüyorlar. Bu konuda bir kısıtlama yok ama neden ve ne halde bekletildiğini bilemiyoruz.'

Bugün gözaltındaki polislerin ifade işlemlerine başlanacağını öğrendiklerini belirten Dumanlı'nın avukatı Günaydın, 'Nefret ve intikamla yaklaşan eli silahlı adamlar tepemizde, burada hukuktan öte her şey yapılıyor şu anda' diye konuştu.

Yaklaşık 500 kişi gösteri yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tam karşısında eylem başlatan Gülen Cemaati mensupları 'Özgür basın susturulamaz', 'Ekrem abi Allah'a emanet', 'Hidayet abi Allah'a enanet', 'Allah var gam yok' ve 'Basına özgürlük sıfırlandı' sloganları atarak pankart ve dövizler açtı. Türk bayrakları açan yaklaşık 500 Cemaat mensubu düdük çalarak gözaltıları protesto etti.

Kaynak: Al Jazeera, DHA, AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4364...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0