Görüş Bildir
Haberler
107 Gün Sonra Gelen Beyaz Mutluluk

107 Gün Sonra Gelen Beyaz Mutluluk

Onedio Medya
07.02.2014 - 17:56 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 18:22

107 Gün Sonra Gelen Beyaz Mutluluk

PEKİN-CİHAN HABERLER Dünya

Çin’in başkenti Pekin’de halk mevsimin ilk kar yağışıyla büyük sevinç yaşıyor. Pekin’e 107 gün boyunca kar yada yağmur yağmamıştı.

Halk, sabah uyandığında etrafın beyaza büründüğünü gördü. Kar yağışı dün gece başladı ve kalınlık 5 santimetreye ulaştı. 7’den 77’ye herkes ülkede kutlanmakta olan en büyük geleneksel Bahar Bayramı’nda (Çin yeni yılı olarak da biliniyor) yağan karda doyasıya eğlendi. Tatil olması nedeniyle özellikle çocuklar geç saatlere kadar karda oynadı. Belediye işçileri de halkın kayıp düşmemesi için yol kenarlarını küredi.

Bunlardan Zhang isimli işçi, ‘’Çok güzel. Soğuk. Kardan dolayı hava kirliliği azaldı.’’ dedi. Dükkânının önünde karla oynayan Liu Shuang isimli kadın ise 'Bugün mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışını bekliyorduk. Kardan dolayı çok güzel ruh halimiz var. Çok heyecanlandık.’’ diye konuştu.

Pekin gibi ülkenin birçok yerinde ciddi hava kirliliği yaşanıyor. Halk, kar yağışından dolayı bir nebze olsun hava kirliliğinin azalmasıyla teselli buldu.

Öte yandan yetkililer, Henan, Hubei, Anhui ve Jiangsu eyaletlerinde yağan kardan dolayı ulaşımda ciddi aksaklık olduğunu bildirildi. Bazı eyaletlerde kar kalınlığının 20 santimetreye çıktığı kaydedildi.

Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou’da uçakların kalkamaması nedeniyle binlerce yolcu havaalanında mahsur kaldı. Özellikle bayramı beraber kutlamak için memleketlerine giden milyonlarca kişinin şu an işlerine dönmeye başladığı ve ancak kötü hava şartlarından dolayı mağduriyetler yaşandığı ifade edildi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_107-gun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0