Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Girişiminizin Büyüyememesi İçin 10 İlginç Neden
Silikon vadisinden gelen akımla beraber ülkemizde de girişimcilikle alakalı ortaya çıkan güzel gelişmelerden bahsetmek mümkün. Son dönemlerde yapılan şirket satışlarını ve Amerika'ya göç eden online girişimlerin başarı hikayelerini okudukça eminim hepimizin iştahı kabarıyordur.
Ancak davulun sesinin uzaktan hoş geldiğinin içten içe hepimiz farkındayız... Ne kadar kaliteli ürününüz olursa olsun, ne kadar çok çalışırsanız çalışın, doğru zamanda doğru konulara yoğunlaşamazsanız tarihin tozlu sayfalarında yerinizi almanız muhtemel. Hevesle kurduğunuz firmanız neden büyüyemez, gelin beraber bakalım.
1. Ziyaretçilerinizi bağlayamadınız
2. Üretmeye kafayı taktınız
Hedeflediğiniz gelişimi gösteremediğiniz zamanlar kullanıcıların karşısına sürekli bir yenilik ile çıkmak her zaman iyi bir fikir olmayabilir. Mevcut ürün/hizmetiniz üzerinde yapacağınız optimizasyonlar daha kısa sürede sonuca ulaştırabilir.
3. Aceleci davrandınız
Ne kadar kitleye ulaşırsanız ulaşın, kalitesiz ve temeli olmayan işler başarısızlığa mahkumdur.
4. Odak problemi yaşadınız
Odak neden mi önemli?
Daha hızlı karar almanızı sağlar,
Daha fazla öğrenmenizi sağlar,
Fırsatları görebilmenizi sağlar,
To do listenizde azalma olur,
Çevrenizde güven ve değer inşa etmenizi sağlar.
5. Analiz ve ölçümlemeye önem vermediniz
Market araştırmaları, ziyaretçi davranışları, rakip analizleri, ziyaretçilerinizin sizden ne beklediği vb. bilgileri elde etmeniz sizi kullanıcı deneyimini ve ürün/hizmet kalitesini arttırmaya yönelik arayışlara itecektir.
6. Denemekten yıldınız
Farz edin, analiz ettiğiniz veriler sonucunda KPI’larınızın değerleri, beklentinizin altında çıktı… Neler yapacağınızı netleştirdikten sonra vakit kaybetmeden, çözümlerinizi uygulamaya sokmalısınız.
7. Öğrenmeye ara verdiniz
Ürün/hizmeti hedef kitlenize ulaştırmak için test edebileceğiniz alternatif yolları araştırmak ve kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik yapacağınız çalışmalar yapmak, ürününüzün gelişimi süresince size büyük katkı sağlayacaktır. Yeterki çakralarınız açık olsun!
8. Yanlış yollara saptınız
Başarının birden fazla yolu olabilir… Sitenize farklı kanallardan trafik çekebilir, rakiplerinizden farklı formatlarda müşteri bağlılığı yaratabilir veya yepyeni bir içerik pazarlaması stratejisi keşfederek sektörde marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.
9. Kaynaklarınızı yanlış yönettiniz
Kaynak yönetimi, özellikle de start-up’ların bu konuda bir hayli kısıtlı olduğunu kabul edersek, büyüme yolunda kaderinizi belirleyecektir. Sadece zaman ve maliyet konularında değil, ekibi oluştururken de son kararlarda çok titiz davranmalısınız.
10. Değişen koşullara adapte olamadınız
Şüphesiz, işe başlamadan önce gerekli pazar ve hedef kitle araştırmalarınızı yaptınız fakat günümüzde teknoloji ve insan davranışları o kadar hızlı gelişiyor ki buna ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz.