Görüş Bildir
Haberler
1 Adet Hurma Kaç Kalori?

1 Adet Hurma Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
25.06.2015 - 11:11 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 11:14

1 Adet Hurma Kaç Kalori?

Folik asit, potasyum, demir, kalsiyum ve lif açısından iyi bir besin kaynağıdır. Yaklaşık 15 gr. olan 1 adet hurma 42, 2 kaloridir.

Besin değeri:

  • 1 adet hurma, 9, 8 gr. karbonhidrat içerir.

  • 1 adet hurma, 0, 3 gr. protein içerir.

  • 1 adet hurma, 0, 1 gr. yağ içerir.

Hurma kilo yapar mı?

Su ve lif metabolize edilmezken karbonhidratlar insanların başlıca enerji kaynağıdır ve günlük ihtiyaç duyulan miktarın üzerinde tüketildiğinde yağ olarak depolanır. Bu nedenle hurma kilo aldırır mı sorusuna cevap günlük ihtiyacın üzerinde tüketileceğinden dolayı hurmanın kilo artışına sebep olduğunu yönündedir.

Faydaları ve Zararları?

Kuru hurma, yüksek fibrin içeriği ile kabızlık ve hazımsızlığa iyi gelir, oruç tutarken uzun süreli açlık sebebiyle bozulan bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde etkilidir. B1, B2 vitamin içeriği ile sinir sistemini korur ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar. İftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir. A vitamini içeriği ile göz sağlığının korunmasında ve gece körlüğüne karşı koruyucudur. Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar. Yüksek miktarda potasyum içeriği ile vücudun potasyum dengesini ayarlar ve tansiyon düzenlenmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyonu olanların günlük tüketmesi önerilir. Yüksek lif içeriği ile kötü kolesterol düzeyini düşürür ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Sayısız faydası içerisinde aşırı tüketimine bağlı olarak bir kaç zararlı etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Glikoz içeriği yoğun olan kuru hurmanın fazla tüketilmesi kan şekerini ani yükseltmekte ve şeker hastalarında risk oluşturmaktadır. Bu sebeple birçok mucizevi etkisi olan kuru hurmayı, ramazan ayında dikkatli tüketmeniz gerekmektedir.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-adet-hurma...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
53
26
20
16
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Mustafa

trabzon hurması daha az kalorilidir https://doktorasistani.com/public/diyetisyen/kac-kalori.xhtml?besin=trabzon-hurmasi