Görüş Bildir
Haberler
1 Adet Havuç Kaç Kalori?

1 Adet Havuç Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
18.06.2015 - 10:20 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 11:45

Havuç içerisinde bulundurduğu B, A, C ve K vitaminleri, potasyum, çinko, bakır mineralleri sayesinde zengin bir besin kaynağıdır. Kalori değeri düşük, lif içeriği yüksektir. 100 gr. 1 adet havuç 43kaloridir.

Havucun besin değeri:

  • 100 gr. havuç, 10 gr. karbonhidrat içerir.

  • 100 gr. havuç, 1 gr. protein içerir.

  • 100 gr. havuç, 3 gr. lif içerir.

Havuç kilo yapar mı?

Havucun diğer sebzelere göre glisemik indeksi yani kan şekerini yükseltme değeri daha fazladır yani çok az miktarda daha fazla şeker içerir diyebiliriz fakat havucun glisemik yükü düşüktür. Yani sizin kan şekerinizi yükseltecek şekilde havuç yemeniz için 1 tencere yani 1 kg havuç yemeniz gerekir. Bu yüzden diyetlerde sebze yemeklerinin içinde ki 3-4 parça havuç veya salataya rendelenen bir miktar havuç sizi şişmanlatmaz. Bu miktarların problemi yoktur. Bu yüzden zayıflarken bol bol havuç tüketebilirsiniz.

Faydaları ve Zararları?

Havuç, düzenli olarak yenildiğinde, sigara içen kişileri de içermek üzere, bedenin akciğer kanserine yakalanma rizikosunu en aza indirgemektedir: Ayrıca havucu sık ve bol tüketen kişilerin gırtlak, mesane ( idrar kesesi ), rahmin boyun bölümü, kalınbağırsak, prostat ve yemek borusu kanserlerine yakalanma rizikosunun % 50 oranında; menopoz döneminin sonrasını yaşayan kadınlarda, göğüs kanserlerine yakalanma rizikosunun % 20 oranında azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır. Havuç içeriğinde ki yüksek A vitamini sayesinde gözlerinizi güçlendirir. Özellikle çocukların düzenli havuç tüketmesi önerilir. Cildi güzelleştirir, hücreleri yeniler. Fazla miktarlarda tüketildiğinde ise A vitamini fazlalığından vücutta zehirlenmeye sebep oluyor.Çünkü fazla miktarda alınan A vitamini suda erimeyen bir vitamin olduğundan idrar ve terle dışarı atılamıyor. Bu da ciltte sararmalara yol açıyor.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-adet-havuc...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
12
7
6
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Mustafa

pişmiş havuç 52 kalori https://doktorasistani.com/public/diyetisyen/kac-kalori.xhtml?besin=havuc-pismis