Görüş Bildir
Haberler
1,300 Dolar Harcayarak Seçim Kazanabilir miydiniz?

1,300 Dolar Harcayarak Seçim Kazanabilir miydiniz?

Hande öçalan
17.06.2015 - 16:23 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 08:50

Seçmenine ulaşmanın en hızlı yolunu sosyal medyada bulan 25 yaşındaki bağımsız aday, Meksika'nın Jalisco kentinde ara seçimleri kazanarak, tarihin en ucuz kampanyalarından biri sayesinde efsanevi bir zafer kazanmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Topladıkları 'Ürünlerle' Bir Zafer Ürettiler

Topladıkları 'Ürünlerle' Bir Zafer Ürettiler

Pedro Kumamoto, Meksika'nın seçmen yasası programından $1,200 destek aldı ve geliştirdiği yenilikçi ve halka yakın kampanyasıyla, başlangıç desteği parasını mecliste bir koltuğa çevirdi.

Bir gecede politikayı sarsan adam haline gelen Kumamoto, Fusion'a verdiği röportajda 'Bence zaferimiz, politikanın işleyişinden sıkılan herkes için bir sembol haline geldi.' diyor.

Daha önce CV'sinde, Guadalajara Jesuit Üniversitesi'nde Kültür Yöneticliği unvanı da olan Kumamoto, şimdi diğer bağımsız vekillerle yeni koltuğunda.

“$1,000'dan biraz fazla bir bütçeyle başladık. Ardından insanlara $450'a kadar destek çağrısı yaptık. 130 bağışçıdan $16,300 dolar topladık, ve bu gelir nakdi olmaktan çok ayni destek oldu. Bir kutu elma getirenden, kitap bağışlayana, kampanya logomuzun tasarım işlermlerine kadar yardım aldık. Yani paradan çok ürün toparladık.' diye de ekliyor. Ve o ürünlerle, bir zafer üretildi.

"Duvarlar Yıkılır"

"Duvarlar Yıkılır"

Kumamoto'nın söylediğine göre, seçim kampanyası için diğer adayların bütçelerinin 5'de birini harcadı, üstelik çalışanlarının bile çoğunluğu gönüllüydü, “İnsanlar yeteneklerini bu adaylık için ortaya koymaya karar verdiler.'

Seçmenleri, gençler, haberciler, sivil toplum kuruluşları akademisyenler gibi gruplardan oluştu ve sosyal medya kapmanyaları da yine bu gruplarca yürütüldü. En sevilen sloganlarından biri 'Duvarlar Yıkılır' oldu.

En Yüksek Harcaması: Facebook Promosyonu İçin $1,300

En Yüksek Harcaması: Facebook Promosyonu İçin $1,300

Genç aday kampanyasında, WhatsApp, YouTube, Twitter ve Facebook'u seçmenlerine ulaşmak amacıyla en aktif seviyede kullandı. Kumamoto'nun söylediğine göre; Facebook post'ları için $1,300 harcadılar ve bütçelerindeki en yüklü harcama kalemlerinden biri bu promosyon oldu.

Kumamoto ayrıca, toplumla ortak bir karar alarak, açıksözlü ve net bir kampanya çevresinde promosyonlar yaptı, ikramiye ve ücret artışı gibi iddalardan kaçındı, harcamalarla ilgili özel bir kurul kurdu,  billboard'lar, broşürler ve reklam amaçlı yayınlar bastırmadı ve tüm tartışma programlarının tekliflerine açık oldu.

“Ara seçimlerde nüfusun yarısının altında seçmen oy verdi ve bu geleneksel politikacıların ve alışılagelmiş partilerin reddedilişini gözler önüne seriyor.' diye düşünüyor Kumamoto. “Ama biz karşı tarafta büyüyen akımın da farkındaydık, iktidar partisi PRI'a karşı oluşan akımın.”

Vekil Seçilirse, İmkanlarının %70'inden Feragat Edecek

Vekil Seçilirse, İmkanlarının %70'inden Feragat Edecek

Kumamoto bir devleti yönetmenin, bir kampanyayı yönetmenkten çok daha farklı bir durum olduğunun farkında olduğunu dile getiriyor. “Bu işte yalnız değilim ki! Arkamda, yanımda 58,000 insan olacak ve rakiplerimin önüne geçmemi sağlayacaklar, biliyorum!' diyerek seçmenlerine göz kırpıyor.

“$1,200, sıkı çalışma, yaratıcılık ve derin bir istek olduğu süresince, politikaya etki etmek için oldukça yeterli bir para.” diyor Kumamato. Meclis üyesi olarak seçilirse, vaadleri arasında yer alan, maaşı, ve vekilliğiyle gelen, sağlık, koruma, iletişim ve ulaşım faturaları vb. tüm imkanların %70'inden feragat edecek olmasıyla da, yine az parayla çok iş başarmaya devam edecek gibi görünüyor.

Pedro Kumamato'nun Seçim Kampanyası Video'su:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0