Görüş Bildir
Haberler
Umut Oran'a Uyarı Mesajı Sehven Gönderilmiş

Umut Oran'a Uyarı Mesajı Sehven Gönderilmiş

adem kara
03.02.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 03.02.2014 - 15:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

TİB Sehven Sansür İstemiş!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), bazı internet haber sitelerine gönderilen mesajların sehven gönderildiğini açıkladı.

CHP Milletvekili Umut Oran'ın, Bilal Erdoğan'ın ve Binali Yıldırım'ın Sabah-ATV satışında oynadıkları role ilişkin verdiği soru önergesinin yayından kaldırılmasına ilişkin yazı gönderilmesi hakkında, TİB'den yapılan açıklama şöyle: ' İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2014/55 ve 2014/66 sayılı kararları çerçevesinde, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından yapılan bildirimlerde, sehven haber niteliği taşıyan içerikleri barındıran İnternet sitelerine de uyarı mesajı gönderilmiştir. Konu ile ilgili inceleme yürütülmektedir.' 

(CİHAN) | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/tib...

BTK'dan sansür iddialarına cevap

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), CHP milletvekili Umut Oran'ın soru önergesini yayınladığı kişisel sitesine ve aynı içeriği kullanan haber sitelerine sansür uygulandığı iddialarını yanıtladı.

BTK, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararları çerçevesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından yapılan bildirimlerde, haber niteliği taşıyan içerikleri barındıran internet sitelerine de yanlışlıkla uyarı mesajı gönderildiğini ve konuyla ilgili incelemenin yürütüldüğünü bildirdi.

BTK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2014/55 ve 2014/66 sayılı kararları çerçevesinde, TİB tarafından yapılan bildirimlerde, sehven haber niteliği taşıyan içerikleri barındıran internet sitelerine de uyarı mesajı gönderilmiştir' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, konuyla ilgili incelemenin yürütüldüğü kaydedildi. 

AA | Medyatava

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/btk-da...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0