Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'nin Kobani'de Tek Başına Kara Harekatı Yapması Gerçekçi Değil'

'Türkiye'nin Kobani'de Tek Başına Kara Harekatı Yapması Gerçekçi Değil'

Batuhan
09.10.2014 - 11:04

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’yı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’le ortak basın toplantısında, yabancı basından Kobani ve Türkiye’de düzenlenen protestolar konusunda gelen bir soruya Beşar Esad’a işaret ederek yanıt verdi.

Çavuşoğlu, ” Türkiye’nin Kobani’de tek başına kara harekatı yapmasının beklenmesi gerçekçi değil ‘ dedi.

” Biz bölgeye kapsamlı bir açıdan bakıyoruz ” diyen Çavuşoğlu, ” Esad rejimi kaldıkça, gözyaşı zulum ve katliamlar devam edecektir. Esad rejimi 200 binden fazla insanı öldürmüştür. Esad rejimi bugün Suriye ve bölgedeki istikrarsızlığın sebebi’ ‘ dedi.

Çavuşoğlu, uluslararası koalisyonun IŞİD’e hava saldırıları konusundaysa, ” Müttefiklerin hava saldırılarını desteklediğimizi açıkça, defalarca dile getirdik. Hava saldırıları, sadece arazideki güç dengesini değiştirebilir ama IŞİD’in tamamen temizlenmesi için yeterli değildir ” deyip Türkiye’nin uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve kara harekatı şartlarını yineledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise ” Türk topraklarını füze saldırılarına karşı korumaya devam edeceğiz ” dedi. ” IŞİD son derece önemli bir tehdit. Uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi son derece önemli. ABD’nin müttefikleriyle attıpı adımların son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye parlamentosunun tezkereyi kabul etmesini de olumlu buluyorum ” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/akp-geri-adim...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0