Görüş Bildir
Haberler
'Tek Rakibimiz Türk Hava Yolları'

'Tek Rakibimiz Türk Hava Yolları'

Batuhan
02.01.2014 - 12:12

'Tek Rakibimiz Türk Hava Yolları'

G.SARAY’ın başkan Ünal Aysal ile başlayan “yeniden yapılanma” sürecinde en önemli işlevlerden birini yerine getiren Lütfi Arıboğan, geride kalan yıldan mutlu, gelecekten umutlu...

Sorularımızı yanıtlarken, 2013’ün nasıl geçtiğini, 2014’ün nasıl geçeceğini anlatan sarı kırmızılı kulübün icra kurulu başkanı Arıboğan, kulübün işleyişinden, ticari işlerine, yabancı kontenjanından, takımın yıldız oyuncularına kadar her konuda ayrıntılı bilgiler verdi...

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Sponsorluk ilişkilerimiz ve ticari işlerimiz büyüyor. Yine, tarihi bir durumdayız Galatasaray açısından. Şu anda basketbol ve voleybolda hem kadın hem erkek takımlarımızın hepsinin isim sponsorları var. Bu da tarihte bir ilk. 2013’te bunu da gerçekleştirdik.”

ORTA VADELİ HEDEF...

“Galatasaray markası zaten güçlü bir marka… Bizim de çalışmalarımız ile marka daha da güçleniyor. Türkiye dışında, Türkiye adına bilinirliği en yüksek markalardan bir tanesi. İlk 3 içerisinde yer alıyoruz her zaman. İstanbul, G.Saray ve Türk Hava Yolları markasının bilinirliği uluslararası alanda Türkiye adına en üst düzeyde. Önümüzdeki orta vadeli hedef, bu yoğun ilgiyi, G.Saray’ı takip eden taraftar kitlemizin datalarını anlamlandırarak, onlarla çok daha yakın iletişim ve etkileşim içine girmek.

HEP KOŞTUK, HİÇ DURMADIK

“2012 yılının 2. yarısı yeniden yapılanmamız için çok önemli bir zaman dilimi idi. O 6 ayda yeniden yapılanmamızı tamamlayıp 2013’e süratle koşarak girdik. Ve 2013’te hakikaten Galatasaray Kulübü, başkanı, yönetim kurulu ve profesyonelleri ile nefes almadan koştu. Müthiş bir 12 aydı. Umarım bu uyumlu çalışma ve başarılarımız 2014’te de sürer.”

YABANCI SINIRI, YERLİ FİYATINI FIRLATIYOR

“POZİTİF duygular ve yeni beklentilerle yeni yıla başlıyoruz. Öncelikle yabancı kuralının değişmesini bekliyoruz.” “Beklentimiz kontenjanın 6+4 olması… Kulüpler Birliği olarak federasyona yabancı sayısında kaliteyi artırmak, sıradan yabancılar transfer edilmemesi adına kriterler koyma önerisinde bulunduk. 4 yabancının tribünde olması çok fazla lüks. Ayrıca yerli oyuncu fiyatlarının çok yukarıya çıktığını gözlüyoruz. Bunu dengelemek gerek.”

SORUN YABANCIDA DEĞİL, ALT YAPIDA

“Türkiye’nin yabancı oyuncu problemi yok. Türkiye’nin alt yapıdan yeterli sayıda yıldız oyuncu yetiştirememe sorunu var. Bu teşhisi artık koymamız gerekiyor. Biz öncelikle altyapıdan yıldız oyuncu yetiştirme sorununu çözersek yabancı futbolcu sayılarımız da, Türk oyuncu fiyatları da otomatikman dengelenir.”

4 YILDIZI ENGELLEME GİRİŞİMİNE İNANAMAM

FUTBOL Federasyonu’nun 4. yıldızı takmamızı engellemek istediği şeklindeki yorumları duyuyoruz. Ama böyle bir şeye inanmak istemiyorum. Böyle bir yoruma katılamam. Böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Ama, federasyona da tavsiyem sorunların çözümünde daha interaktif olmalılar. Kararları daha katılımcı süreçler dahilinde ve daha eşitlikçi tutumla vermeliler.”

MANCİNİ BAŞKA BİR ADAM

“Hocamız, karakteri ve kariyeriyle bir dünya markası olduğunu her gün ispat ediyor. Soğukkanlı, tecrübeli, kriz yönetiminde süper. Bizi çok mutlu ediyor.”

“MANCINI ile geçiş dönemini süratli geçtiğimizi düşünüyorum. Çok zor bir dönemde görev aldı. Her antrenörün yeni bir takıma geldiğinde yaşadığı adaptasyon sorununu yaşamak zorunda idi. Onu da sorunları çözerek geçtiğini görüyorum. Artık sonuç almaya başladı, daha da iyi olacak.”

“Kendisi karakteri ve kariyeri ile bir dünya markası olduğunu her gün ispat ediyor. Bunu bize gösteriyor. O yüzden çok mutluyuz. Çok çalışkan. Çok soğukkanlı ve tecrübeli bir kişi. Baskı altında iken zor zamanlarda, kriz yönetimlerinde son derece başarılı. O nedenle kendisini takdirle izliyoruz.”

DROGBA VE SNEİJDER’E ‘GEREKSİZ’ DİYENLER OLDU

“Drogba ve Sneijder’e karşı çıkanlar oldu. Oysa Sneijder’ı 27 yaşındayken almamız, imajı bozulmuş Türk futboluna eşik atlattı, Drogba’da bunu üst noktaya taşıdı.”

“DROGBA ve Sneijder çok önemli marka oyuncu transferleri idi. Buradaki stratejimiz, hem teknek olarak takıma güç katmaları, hem de imajımıza, marka değerimize ve uluslararası bilinirliğimize katkıda bulunmalarıydı.

“Aslına bakarsanız geçen sene biz bu transferleri yaparken eleştiri de aldık. Çünkü o sırada ligde liderdik ve şampiyonlar ligi’nde de gruptan çıkmıştık. Birçok kesim ‘Böyle transferlere ne gerek var’ dedi. Ancak bizim transfer politikamız sahadaki performansın ötesinde bir vizyon içeriyor.”

GERÇEK DÜNYA YILDIZLARI

“Sneijder transferi G.Saray’ın eşik atlamasında önemli bir hamledir. Çünkü ‘Türkiye’ye yıldız oyuncu gelse bile kariyerini bitirdikten sonra gelir’ gibi bir algı var. Biz Sneijder’i 27 yaşında transfer ettik. Bu transfer son birkaç yılda uluslararası düzeyde de çok ciddi sorunlar yaşayan imajı bozulmuş Türk futbolunun tekrar üst düzeyde imaj elde etmesine neden oldu.”

”Ve devamında kısa bir süre sonra Drogba transferi bunu en üst noktaya çekti. Drogba da çok özel bir karakter. Gerçekten bir dünya yıldızı.”

STAT SORUNU ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

“STAT konusu çözülmeyecek bir sorun değil. 2014 stat konusunda da çözüm yolunda çok önemli yol aldığımız bir yıl olacaktır. Yeni Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürümüz ile son derece pozitif, yakın ilişkilerimiz var. Sayın bakanımız Çağatay Kılıç çok sevilen ve takdir edilen başarılı bir siyasetçi. Genç yaşında önemli bir kariyeri var. Kendisine başarı diliyorum.”

SEZON BAŞINDAKİ DÜŞÜŞ NORMALDİ

“BU sezon başında yaşadığımız şeyleri son derece normal görüyoruz. “İki yıl üstü ste şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi’ndeki güzel sonuçlar sonrasında sene başında yaşadığımız sorunlar... Futbol Federasyonu’nun milli takımı teklifi sonrası yaşanan teknik direktör değişikliği…”

“Bunlar, bu futbol sektöründe olabilecek şeyler. Ve biz zor zamanları az hasarla geçtik. 8 puanlık farkın kapanacağına inanıyoruz.”

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın