Görüş Bildir
Haberler
"Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak Zırvalama"

"Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak Zırvalama"

Fatih UZUN
10.05.2014 - 17:04

Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak Zırvalama

Abdullah Öcalan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği, ‘Tek devlet, tek milet, tem byrak’ düsturunu ‘zırva’ diye niteledi.

Demokratik İslam Kongresi’ne gönderdiği mesajda çağdaş İslami ümmetin ‘ millet birliğini ‘ anlamlı bulduğunu söyleyen Öcalan, “Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemektedir” dedi.

Öcalan Diyarbakır’da kendisinin önerisiyle düzenlenen Demokratik İslam Kongresi’ne gönderdiği mesajda çözüm sürecine odaklandı. HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Balüken’ın okuduğu ve ‘ Mümin kardeşlerim ‘ diye başlayan mesajda İslami ümmet anlayışının öz itibariyle ulus devletçilikle bağdaşmadığı ifade edildi.

Mesajdan satırbaşları şöyle:

Çağdaş İslami ümmet ‘millet birliğini’ anlamlı bulur. Ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemektedir. Tersine ilgili ayetteki ‘Birbirinizi tanıyasınız diye sizi farklı kavimler halinde yarattık’ hükmü gereğince çoğulcu, demokratik, eşit ve özgür bir İslami ve birliğinde olan diğer kavimlerin ‘milletler birliğini’ ifade etmektedir.

Hareketimizin batının ideolojik hegomonyasının bir sonucu olan dini-laik ikilemine boğmamak esastır. İslamın kendisini dini laik bağlamına sıkıştırmak da bence yanlıştır. İslamdaki yaşam bütünlüğünü bozmaktır. Ayrıca sanki modaymışcasına İslami kriterleri kılık kıyafetler üzerine tanımlama dar pozitivist yaklaşımlardan öte bir anlam ifade etmez.

Zaten İngiliz İmparatorluğu İslam ümmetini parçalamak için ulus devletçiliği onun başat ideolojisi milliyetçiliği çok bilinçli olarak İslam ümmetinin bağrına beynine ve rahmine yerleştirmiştir. Son 200 yıllık tarih bir nevi İslamın mekanlarında ve halklarında İslamın bütün değerlerini neredeyse onulmaz bir biçimde tahrip etmiştir.,

  • diken.com.tr
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ocalan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0