Görüş Bildir
Haberler
'Şehir Hastaneleri Nedeniyle Bazı Devlet Hastaneleri Kapatılacak'

'Şehir Hastaneleri Nedeniyle Bazı Devlet Hastaneleri Kapatılacak'

FreiGeist
18.12.2017 - 14:57 Son Güncelleme: 18.12.2017 - 15:21

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, şehir hastanelerinin açılmasıyla bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını, depreme dayanıksız bazı hastanelerin de yıkılacağını açıkladı. Gümüş'ün aktardığı bilgiye göre Şişli Etfal, Okmeydanı, Kartal hastaneleri tamamen, Haydarpaşa ve Ankara Numune hastanelerinin ise tarihi binaları hariç yıkılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, yenilenecek ve kapatılacak hastaneleri Hürriyet’ten Meltem Özgenç'e şöyle anlattı:

 “Şehir hastaneleri nedeniyle bazı devlet hastaneleri kapatılacak. Depreme dayanıksız olan hastaneleri yıkacağız. Örneğin İstanbul’da Şişli Etfal yıkılacak, Seyrantepe’ye yapacağımız yeni hastaneye taşınacak. Okmeydanı’nın eski hastanesini yıkıyoruz, yenisini yapıyoruz. Kartal Hastanesi de yıkılıp, yenisi yapılacak. Haydarpaşa Hastanesi’nin tarihi binası kalacak, gerisi yıkılacak ve tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacak. Ankara’da Numune Hastanesi’nin tarihi binası kalacak. Diğer binalar yıkılacak.”

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden inşa edileceği gerekçesiyle 2015 yılında yıkılmıştı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden inşa edileceği gerekçesiyle 2015 yılında yıkılmıştı.

Mevcut hastane Gaziosmanpaşa’ya taşındı. Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen Taksim’deki inşaat bitmedi.

Çapa Tıp olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ise Hasdal’a taşınması planlanıyor.

Çapa Tıp olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ise Hasdal’a taşınması planlanıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un en büyük hastanelerinden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağını açıklamıştı. 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, “Yeni dönemde Çapa artık merkezde sadece poliklinik hizmeti verecek. Hasdal’da şehir hastaneleri projesinin benzerini uygulamaya koyacağız” demişti.

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu 📹

Atıcı konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

'Bütçenize koymuşsunuz, Somali'de, Mogadişu'da bir hastane yapıyorsunuz, 58 milyondan fazla ödenek ayırmışsınız. Güzel, 'Yapmayın.' demiyoruz. Madem muktedirsiniz, madem Somali'ye böyle bir hastane yapabiliyorsunuz neden kendi ülkemize hastane yapmıyorsunuz, benim sorum bu. Neden yap-kirala-devret sistemiyle tam da yirmi beş yıl süreyle bu baronlara milletin parasını peşkeş çekiyorsunuz. Hani yerliydiniz, hani millîydiniz? Bu mudur yerlilik, millîlik? Adına 'şehir hastanesi' dediğiniz yapılar, bakın millete nasıl kambur getiriyor?

Bir: Bütün arazileri bedava veriyorsunuz. İki: Şirketlerin aldığı krediye hazine garantisi veriyorsunuz. Üç: Kur artışı çok fazla olursa kur farkı ödemeyi taahhüt ediyorsunuz. Her türlü vergiden muaf tutuyorsunuz. Her türlü İhale Kanunu'ndan muaf tutuyorsunuz. Hastanenin bazı bölümlerini 'Al, işlet.' diyorsunuz. Hastane çevresine otel, AVM yaptırıp, 'Onları da işlet.' diyorsunuz. Bütün bunların üzerine fahiş fiyatlarla bu hastanelere kiracı giriyorsunuz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi yüzde 70 doluluk garantisi veriyorsunuz.'

Konu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği ‘Şehir Hastaneleri Sempozyumu’nda da ele alındı.

Konu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği ‘Şehir Hastaneleri Sempozyumu’nda da ele alındı.

Birgün gazetesinin aktardığı bilgiye göre TMMOB İKK Sözcüsü Özgür Topçu, “Ankara’da Bilkent ve Etlik’te yapılmakta olan şehir hastanelerinin hizmete girmesiyle birlikte on yıllardır hizmet vermekte olan 13 kamu hastanesi kapatılacak. Şehir hastanelerine halkın erişim probleminin nasıl çözüleceği, ortaya çıkacak ulaşım yükünün kent trafiğine etkisinin nasıl çözümleneceği ve şehir hastanelerinin halkımıza fatura edilecek olan ekonomik maliyetinin ne olacağı soruları AKP tarafından cevaplanmamaktadır” dedi.

Bayazıt İlhan ise, hazine garantisi ile kamuoyunu ciddi zarara uğratan şehir hastanelerinde bütün riskin vatandaşın sırtına yüklendiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehir hastaneleri sosyal medyanın da gündeminde 👇

Şehir hastaneleri sosyal medyanın da gündeminde 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
61
21
10
7
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neyse Sustum

ya siz ne kadar gereksiz bir hükümet çıktınız lan. hem ben osmanlıyım diyorsunuz. hem de 1899 yılında 2. abdülhamid in bir yangın esnasında yanarak ölen kızı... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

istanbul'un sancaktepe ilçesinde bir tane devlet hastanesi yok.hastaneye gitmek için başka ilçeye gitmek gerekiyor.yeter cami yaptığınız, biraz da hastane ve... Devamını Gör

gökhan gök

Ama git sor; hastane yaptı, okul yaptı, yol yaptı, yaptı da gökten düşen parayla mı yaptı seni beni sağıp söğüşledi de yaptı.