Görüş Bildir
Haberler
"Şampiyonaya Hazır Başlamak İstiyoruz"

"Şampiyonaya Hazır Başlamak İstiyoruz"

Batuhan
10.09.2014 - 11:22

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Alben, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ilişkin, 'Kazanma alışkanlığı olan bir takımız. Dünya Şampiyonası'na en hazır şekilde başlamak istiyoruz' dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncusu Işıl Alben, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eleme maçlarının oynanacağı Ankara'da ve finallerin yapılacağı İstanbul'da kendilerini çok güzel bir atmosferin beklediğini belirterek, 'Türk halkının bizi destekleyeceğinden eminim' diye konuştu.

Şampiyona hazırlıklarının iyi gittiğini anlatan Alben, 'Hazırlık maçlarında güzel galibiyetler aldık. Zaten kazanma alışkanlığı olan bir takımız. Bunu devam ettirmek önemliydi. Turnuvalarda gördüğümüz eksiklikleri kapatıp, Dünya Şampiyonası'na en hazır şekilde başlamak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Işıl Alben, sürekli kazanmayı isteyen oyunculardan kurulu bir takım olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kazanmayı çok isteyen ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir takımız. Sahaya çıkınca herkesin tek düşüncesi kazanmak oluyor. Hazırlık veya resmi maç olması bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Maçta ve idmanda herkes tüm gücünü ortaya koyuyor.'

'İlk aşamada grup maçlarına konsantreyiz'

Kanada, Fransa ve Mozambik ile B Grubu'nda yer aldıklarını hatırlatan deneyimli oyun kurucu, maçlara tek tek konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Işıl, hedeflerinin grup lideri olarak bir üst tura çıkmak olduğunu anlatarak, 'İlk aşamada tamamen grup maçlarına konsantreyiz. Grubun ilk maçında çok iyi bir takım olan Fransa'ya karşı oynayacağız. O mücadeleyi mutlaka kazanmamız gerekiyor. O maçtan galibiyet alıp, sonraki karşılaşmalarda da iyi oynayıp, kazasız bir şekilde üst tura çıkmak istiyoruz' diye konuştu.

Türkiye'de, seyircilerinin önünde oynayacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirten Işıl Alben, sözlerini şöyle tamamladı:

'Türk kadın basketbolu son senelerde Avrupa'da büyük bir atılım yaptı. Evimizde oynayacağımız şampiyonada da bu atılımı göstereceğimizi düşünüyorum. İyi bir jenerasyon yakaladık. Geçmişten bugüne kadar verilmiş çok ciddi bir emek var. Çok şanslı bir nesiliz. Bunun da farkındayız. Kendi seyircimiz önünde oynayacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bu durumu pozitif olarak kullanabiliriz. Dünya Şampiyonası'nda da seyircimiz faydasını göreceğimize inanıyorum.'

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/386750--sam...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0