Görüş Bildir
Haberler
'Poyrazköy Davası'nda Tüm Sanıklara Beraat Talebi

'Poyrazköy Davası'nda Tüm Sanıklara Beraat Talebi

ATKN
18.09.2015 - 16:25

84 sanığın yargılandığı 'Poyrazköy davası'nda savcı, tüm sanıkların beraatini istedi. Savcı, soruşturma kapsamında toplanan delillerin kesin ve inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davada yargılanan isimler arasında Emekli Koramiral Kadir Sağdıç da var.

Emekli ve muvazzaf askerlerin yargılandığı Poyrazköy davasında, savcı mütalaasını açıkladı. 84 sanığın yargılandığı dava bugün İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Savcı, tüm sanıkların haklarındaki suçlamalardan beraatini istedi. Dava sürecinde hayatını kaybeden sanık Sadettin Doğan hakkındaki suçlamanın ise düşmesi istendi.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç ile Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü gibi üst düzey askerlerin yargılandığı davada sanıklar ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’, ‘Terör örgütü üyeliği’ ve ‘patlayacı madde bulundurmak’ ile suçlanıyordu.

Al Jazeera Türk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre Savcı, davaya ilişkin görüşünde, Adli Tıp Kurumu’ndan 26 Mayıs 2015 tarihinde dijital delillerle ilgili rapor alındığını, raporda ‘davada yer alan dijital delillerin içinde hayatın olağan akışına aykırılıklar bulunduğununun’ belirtildiğini söyledi.

Davadaki dijital delillerin muhafaza ve incelenmesine yönelik süphelerin bulunduğunu belirten savcı, soruşturma sürecinde Poyrazköy’deki aramalarda bulunan mühimmatlarla sanıkların bağlantısının tespit edilemediğini belirtti. Savcı , ‘iletişim tespiti kayıtlarına göre sanıkların suç tarihleri içerisinde mühimmatların bulunduğu bölgede herhangi bir görüsme sinyalinin belirlenemediği’ tespitinde bulundu. Ele geçirilen mühimmatlar üzerinde sanıklara herhangi bir iz bulunmadığına dikkat çeken savcı, sanıkların telefon görüşmelerinde  de somut suç unsuruna rastlanmadığını belirtti.

Sanıklar hakkında yapılan ihbarların da sağlıklı bir delil olmadığını, ihbarcıların inandırıcılığının bulunmadığını belirten savcı, ‘ihbarların tek başına mahkumiyet hükmüne gerekçe olamayacağı anlasılmıstır” dedi.

Savcı, Poyrazköy davasında ‘sahte delil üreten kişi ya da kişiler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Davanın geçmişi

Davanın geçmişi

İstanbul Poyrazköy'de 2009'da yapılan kazılarda bulunan mühimmat ve Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarla ilgili emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de dahil 85 sanık tutuklanmıştı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ocak 2014’te görülen duruşmada mahkeme, davanın tutuklu sanıkları emekli Binbaşı Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer'in tahliyesine karar vermişti.

Mahkeme, tahliye gerekçesi olarak 'tutuklu kaldıkları süre ve Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluk süresi ile ilgili ‘5 yılı aşamaz’ kararını göstermişti.

Tahliye edilen sanıklara yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0